-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Druskininkų pasieniečių šuo sprukusio kontrabandos gabentojo pėdsakais sekė 5 kilometrus

Netoli Latežerio punkto aptikę automobilį su kontrabandiniais rūkalais, pasprukusio vairuotojo paieškai Druskininkų pasieniečiai pasitelkė tarnybinę vokiečių aviganę. Šuo miškais bėglio pėdsakais sekė 5 kilometrus iki Druskininkų savivaldybės Jaskonių kaimo. Čia sustabdytu taksi vyko vyras, prisipažinęs gabenęs kontrabandą ir bėgęs nuo pasieniečių.
Sulaikytas kontrabandininkas
Sulaikytas kontrabandininkas / VSAT nuotr.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai tarnybiniu automobiliu vyko Druskininkų savivaldybės keliu Latežerio kontrolės punktas – Latežerio kaimas. Maždaug už 3 kilometrų nuo punkto ir nuo sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai pamatė automobilį „Audi 100“. Jis nuo kelio apie 20 metrų buvo įvarytas į mišką.

Šalia pasieniečiai pastebėjo vyrą. Šis irgi pamatė link įtartinos mašinos artėjančius VSAT pareigūnus ir pasinaudodamas tamsa spruko į miško tankmę.

Automobilio salone ir bagažinėje Druskininkų pasieniečiai aptiko maišus, kuriuose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių ,,Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje įskaičiavus mokesčius viršija 28 tūkst. litų.

Aplinkinius kelius iškart blokavo papildomos Druskininkų užkardos pareigūnų pajėgos. Į vietą, kur aptiktas „Audi 100“ su cigaretėmis, atvyko pasienietis kinologas su tarnybine vokiečių avigane Nora. Jai buvo duota komanda surasti bėglio pėdsakus. Šuo su šia užduotimi akimirksniu susidorojo ir netrukus aptiktais pėdsakais jau vedė VSAT pareigūnus gilyn į mišką.

Persekiojimas buvo ilgas – aviganė tamsoje sekė net 5 kilometrus iki Druskininkų savivaldybės Jaskonių kaimo. Tapo aišku, kad pasprukęs vyras gali būti kažkur netoliese. Tuo metu vienas iš Jaskonių prieigas tikrinusių Druskininkų užkardos pasieniečių ekipažų pastebėjo į kaimą įvažiuojantį taksi automobilį. Nuspręsta palaukti, kol taksi išvažiuos iš Jaskonių, tikintis, kad jame jau bus keleivis.

Kaip vėliau paaiškėjo, toks pasieniečių įžvalgumas pasiteisino su kaupu. Po kelių minučių VSAT pareigūnai sustabdė iš kaimo beišvažiuojantį tą patį taksi. Juo vyko keleivis, 24-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas. Pasieniečiai jį pristatė į Druskininkų užkardą. Apklausos metu vyras prisipažino „Audi 100“ gabenęs cigaretes, kurios per sienos liniją buvo permestos iš Baltarusijos. Sulaikytasis prisipažino ir sprukęs nuo pasieniečių iki Jaskonių nuo „Audi 100“ aptikimo vietos.

Kurorto pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. Įkliuvusiam Druskininkų savivaldybės gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Šią bylą nagrinėsiantis teismas gali konfiskuoti ir kitam asmeniui priklausantį „Audi 100“.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Druskininkų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius