Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du draugus Klaipėdoje pražudęs jaunas BMW vairuotojas kalės trejus metus

Prieš pusmetį du savo draugus lenktyniaudamas naktinėmis Klaipėdos gatvėmis pražudęs Vilius Cemnolonskis trejus metus turės praleisti pataisos namuose, kartu sumokėti per 80 tūkst. Lt nukentėjusiųjų šeimoms.
Vilius Cemnolonskis, gegužės 2-ąją pražudęs du savo draugus, turės kalėti 3 metus
Vilius Cemnolonskis, gegužės 2-ąją pražudęs du savo draugus, turės kalėti 3 metus / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

22-iejų klaipėdietis Vilius Cemnolonskis kaltinamas gegužės 2-osios naktį automobiliu „BMW 528“ sukėlęs dviejų keleivių gyvybes pražudžiusią avariją. 

Jaunas vairuotojas, varžydamasis su greta važiavusiu vairuotoju, Pilies gatvėje ėmė gerokai viršyti greitį. Nesuvaldytas automobilis rėžėsi šaligatvio kraštą, apsisuko ir rėžėsi į medį, nuo šio į pastatą ir apsivertė. Du kartu važiavę vaikinai žuvo nuo patirtų sužalojimų. 

Netrukus po avarijos internete išplito vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip ties Pilies tiltu dvi mašinos ima lenktyniauti. Užfiksuota, kaip „BMW 528“ nevaldoma skrieja į priešingos krypties eismo juostas ir rėžėsi į medį.

Teisme liudijo ir antrojo automobilio, kuriame ir buvo įrengtas vaizdo registratorius, vairuotojas. Jis neigė lenktyniavęs. Teismas nustatė, kad greitį vairuotojas viršijo 58 km/val – kone dvigubai, nei leistina šioje vietoje. Klaipėdiečiui skirta 1000 Lt bauda, taip pat atimtas vairuotojo pažymėjimas.

15min.lt skaitytojos Raimondos nuotr./Avarijos vietoje
15min.lt skaitytojos Raimondos nuotr./Avarijos vietoje

V.Cemnolonskis teisme gailėjosi dėl šios nelaimės, pripažino savo kaltę.

Po avarijos jo organizme buvo rasta narkotinės medžiagos – marihuanos. Tačiau nenustatyta, kad jis buvo apsvaigęs eismo įvykio metu. Teisme atsidūrė ir dar viena bylą – V.Cemnolonskiui pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo. 

Pats kaltinamasis tikino „žolę“ rūkęs iki nelaimės likus kelioms dienoms. Ekspertai pripažino, kad narkotiko pėdsakai galėjo išlikti ir savaitę, tačiau tai nereiškia, kad jis buvo apsvaigęs.

Avarija Klaipėdoje from vardas pavarde on Vimeo.

Teismas įvertino šią aplinkybę priimdamas nuosprendį. V.Cemnolonskis pripažintas kaltu sukėlęs eismo įvykį, pasibaigusį tragiškai. Trejus metus jis turės praleisti pataisos namuose.

Aukų šeimų prašymai priteisti neturtinę žalą tenkinti iš dalies. Abi šeimos norėjo 192 tūkst. Lt. Tačiau ši suma sumažinta ir žuvusių vaikinų tėvams V.Cemnolonskis turės suokėti po 41,3 tūkst. Lt.

Žuvusio Manto Kvedarausko mama po teismo nuosprendžio paskelbimo tikino, kad jokia bausmė nesugrąžins jos sūnaus, todėl jaunas vaikinas apskritai galėjo būti neteisiamas. „Niekas nepakeis to, kas įvyko – nei pinigai, nei kalėjimas“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius