Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du kauniečiai jaunuoliai bus teisiami dėl 34 nusikaltimų

Kaune du jaunuoliai bus teisiami dėl 17 vagysčių. Jiems taip pat pareikšta tiek pat įtarimų dėl svetimo turto sugadinimo.
Suėmimas
Suėmimas / Policijos departamento nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl multimedijos įrenginių iš automobilių ir žibintų nuo automobilių vagysčių Kauno mieste ir rajone.

Kauno policijos nuotr./Vogta aparatūra
Kauno policijos nuotr./Vogta aparatūra

Baudžiamoji byla šiuo metu perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui, trečiadienį pranešė policija.

Tyrimo metu nustatyti du įtariamieji: devynis kartus teistas 25 metų A.I. bei du kartus teistas, tačiau dar nekalėjęs 22 metų P.J. A.I. nusikaltimus pradėjo vykdyti tik grįžęs iš įkalinimo įstaigos.

Abiem įtariamiesiems pareikšta 17 įtarimų dėl vagysčių (aštuoni epizodai dėl žibintų vagysčių, devyni epizodai dėl multimedijos įrenginių vagysčių. Jaunuoliams taip pat pareikšta 17 įtarimų dėl svetimo turto sugadinimo.

Kiekvienu atveju įtariamųjų padaryta turtinė žala siekė nuo keliasdešimt eurų iki 3 000 eurų. Kadangi didžioji dauguma nukentėjusiųjų buvo apdraudę savo transporto priemones kasko draudimu, jiems nuostolius padengė draudimo bendrovės, kurios byloje išdėstė savo teisėtus turtinius reikalavimus įtariamiesiems. Draudimo bendrovėms iš viso padaryta apie 33 000 eurų žala.

Be to, įtariamajam P.J. pareikštas įtarimas ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Jos buvo rastos jo automobilyje sulaikymo metu.

Griežčiausia įtariamiesiems gresianti bausmė - bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius