-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du sugėrovus subadęs jaunuolis teisme: „Mano organizmas nori pamiršti šį įvykį“

Kauno apygardos teisme imta nagrinėti 2015 m. kovo 10 d. kraupiai Marijampolės rajono Padovinio kaime pasibaigusių išgertuvių byla. Siekdamas užvaldyti svetimą turtą, 21-rių metų Neimantas Šarkauskas subadė du sugėrovus, pas kuriuos tuo metu svečiavosi. 85-rių metų namo šeimininkei smogta iš nugaros, 53-jų metų jos sūnus nužudytas miegantis. Ant jų kūnų aptikta net po tris dešimtis dūrių.
Neimantas Šarkauskas teisme
Neimantas Šarkauskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nužudė dėl turto

N.Šarkauskas kaltinamas dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymu dėl savanaudiškų paskatų.

2015 m. kovą Marijampolės rajone, turėdamas tikslą pagrobti namo savininkei bei kartu su ja gyvenančiam jos sūnui priklausantį turtą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, po name vykusių išgertuvių, tyčia mažiausiai 33 kartus dūrė peiliu buvusiai bejėgiškoje būklėje dėl sunkaus girtumo bei amžiaus Petronėlei Kalinauskienei į įvairias kūno vietas.

Po šio išpuolio moteris mirė įvykio vietoje. Egzekucijos tuo nesibaigė. Jaunuolis nusprendė anapilin pasiųsti ir tame pačiame name, lovoje, gulėjusį nužudytosios sūnų Algį Kalinauską.

Bejėgiškos būklės dėl sunkaus girtumo vyrui jis tyčia peiliu dūrė mažiausiai 29 kartus. Durta į įvairias kūno vietas – užpultasis įvykio vietoje mirė.

Po šių veiksmų, kaltinamasis paėmė svetimą mobilaus ryšio telefoną, įvairius dokumentus, auksinius auskarus, iš garažo pagrobė automobilį, ir greitai juo pasišalino.

Tačiau taip pat greitai jis ir dar vienas 53-jų metų vyras buvo sulaikyti policijos.

Teistas tris kartus

Į penktadienį vykusį pirmąjį teismo posėdį žemo ūgio jaunuolis atvesdintas su antrankiais. Nuo žiniasklaidos atstovų jis stengėsi slėpti savo veidą.

Pagrindinį išsilavinimą turintis N.Šarkauskas anksčiau yra teistas tris kartus. Iki suėmimo jis dirbo darbininku vienoje įmonėje. Vaikino ranką puošia tatuiruotė „Be Yourself“ („Būk savimi“).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Neimantas Šarkauskas teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Neimantas Šarkauskas teisme

Iš paviešinto kaltinamojo akto paaiškėjo, jog auskarus kaltinamasis nusegė nuo nužudytosios ausų. Jų vertė – 100 eurų. Nužudytųjų šeimos narių teigimu, auskarus iš P.Kalinauskienės ausų jis neišsegė, o išlupo.

Pavogto mobilaus telefono – 60 eurų, mašinos „VW Passat“ – 800 eurų.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę. Sutikęs duoti savo parodymus, jis pirmiausiai viešai atsiprašė nukentėjusiųjų.

„Anksčiau nebuvo progos. Tad dabar noriu atsiprašysi nukentėjusiųjų. Tos dienos nenoriu prisiminti. Tuomet susigadinau savo gyvenimą“, – teigė kaltinamasis.

Nežino, kodėl žudė

Lemtingąją praėjusiųjų metų kovo 10-osios naktį N.Šarkauskas pas Kalinauskus nuėjo su tikslu kartu išgerti. Nešėsi brendį. Iš pradžių alkoholį vartojo penkiese, vėliau su nužudytaisiais kaltinamasis liko vienas. N.Šarkauskas teigia išgėręs porą stiklinių stipraus alkoholio.

„Pačiam man yra šokas dėl šio savo nusikaltimo. Organizmas stengiasi išmesti prisiminimus. Sunku prisiminti“, – teismą tikino kaltinamasis.

Pačiam man yra šokas dėl šio savo nusikaltimo. Organizmas stengiasi išmesti prisiminimus, – teigė kaltinamasis.

Nužudytąją N.Šarkauskas teisme vadino „senele“. Prisipažino, nudūręs ją į nugarą. Dėl ko tai padarė, nežino.

„Taip viskas žaibiškai įvyko. Aš ir šiandien negaliu paaiškinti, kodėl tai padariau. Tikrai nesusipykom. Kiekvieną vakarą klausiu savęs, už ką tu taip padarei? Dūriau senelei kelis kartus. Aš juos seniai pažinojau, mano tėvai pažinojo...“, – toliau kalbėjo N.Šarkauskas.

Kaltinamasis neprisipažįsta tai padaręs iš savanaudiškų paskatų. Padaręs nusikaltimą jis nuvažiavo pas savo senelius. Ten buvo iškviesti N.Šarkausko tėvai. Dėdė sėdo į pavogtąją mašiną. Visi grįžo į nusikaltimo vietą. Tėvai norėjo grąžinti mašiną, nes galvojo, kad kaltinamasis ją pavogė.

„Aš tą mašina ir seniau važinėjau. Remontuodavau. Žadėjau pirkti. Kruvinas peilis buvo rastas pavogtoje mašinoje“, – teigė N.Šarkauskas.

Alkoholis susuka protą

Teismas pagarsino ikiteisminio tyrimo metu duotus kaltinamojo parodymus. Tuomet jis prisipažino, norėjęs apiplėšti namus, o šeimininkus nužudęs dėl to, jog šie nepraneštų policijai.

„Parodymų nekeičiu. Tik noriu, kad viskas greičiau pasibaigtų. Nenorėjau tų žmonių žudyti. Galbūt tuomet man kitaip atrodė. Alkoholis visiems susuka galvas. Vieni prigėrę eina miegoti, o kiti daro nesąmones. Aš pats esu iš geros šeimos. Taip, esu teistas anksčiau. Tačiau po paskutinio savo teistumo giminei pasakiau, jog daugiau teisme neatsidursiu“, – aiškino N.Šarkauskas.

Alkoholis visiems susuka galvas. Vieni prigėrę eina miegoti, o kiti daro nesąmones, – teisme teigė kaltinamasis.

Virtuvinį peilį kaltinamasis į nužudytųjų namus atsinešė su savimi. Kasdien jo tvirtino nesinešiojęs. Tačiau yra užsiiminėjęs drožiniais, tad peilis jam nebuvo svetimas.

Prokurorė pastebėjo, jog nors kaltinamasis teigia ne visai prisimenantis visų įvykio aplinkybių, sugebėjęs 8 km parvairuoti pavogtu automobiliu iki senelių namų.

Pusės milijono eurų civilinis ieškinys

Byloje gauti ir nukentėjusiųjų, nužudytųjų šeimos narių, civiliniai ieškiniai dėl žalos atlyginimo. Trys nukentėjusieji teikia vieną bendrą civilinį ieškinį. Prašoma atlyginti 5401,99 eurų turtinę bei po 100 000 eurų neturtinę žalą.

Dvi nukentėjusiosios posėdyje nedalyvauja dėl to, jog gyvena Airijoje. Jos taip pat pareiškė civilinius ieškinius ir prašo priteisti po 100 000 eurų neturtinės žalos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Neimantas Šarkauskas teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Neimantas Šarkauskas teisme

Tad iš viso teismo prašoma priteisti pusę milijono eurų neturtinės žalos.

„Turtinę žalą tikrai atlyginsiu. Neturtinę prašau sumažinti. Tokių pinigų niekuomet neuždirbsiu. Nesu tokių pinigų gyvenime matęs“, – teigė kaltinamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius