Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26 /14:16

Du nepilnamečiai Vilniaus kontrolierius kaltina smurtu

Į Vilniaus ligoninę kreipėsi du paaugliai. Jaunuoliai policininkams paaiškino, kad juos sumušė viešojo transporto kontrolieriai.
Kumštis
Kumštis / Photos.com nuotr.

Sekmadienį apie 20 val. iš Vilniaus, Žirmūnų gatvės, dėl akies nudegimo į vieną Vilniaus ligoninių paguldytas šešiolikmetis (gim. 1996 m.).

Apie 20.30 val. dėl galvos sumušimo į ligoninę kreipėsi ir keturiolikmetis (gim. 1998 m.). Jis gydomas ambulatoriškai.

Policijos departamentas pirmadienį praneša, kad vaikinai paaiškino, jog tą pačią dieną apie 18 val. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, juos sumušė viešojo transporto keleivių kontrolieriai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ yra patalpintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota dalis incidento ir įvykio vietoje vyravusios emocijos (15min.lt atsiprašo skaitytojų už girdimą necenzūrinę leksiką – Red. past).

„Man atrodo, ne toks turėtų būti baudų išrašinėjimas...“ – rašo šią feisbuko nuorodą į redakciją atsiuntęs 15min.lt skaitytojas Aurimas.

Pirmadienį 15min.lt sostinės policijoje papildomai sužinojo, kad dėl šio įvykio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. 1-ajame PK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. „Nesunkus sveikatos sutrikdymas“ (Tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio 1 dalyje nurodytų padarinių, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.)

Policijos turimoje pirminėje informacijoje nėra jokių duomenų apie tai, kad būtų patyrę smurtą ne tik nepilnamečiai, bet ir kontrolieriai.

Papildyta 13.25 val. 15min.lt skaitytojas Tomas teigia matęs incidentą ir pasidalino jo detalėmis.

„Vienas iš troleibuse buvusių jaunuolių iššoko pro jo langą ir pabėgo. Kitam nepavyko iššokti ir žilas aukštas kontrolierius jį išsivedė iš troleibuso. Vedant vaikiną tikrai nebuvo naudojama jėga. Prie mašinos jis pradėjo maskatuotis alkūnėmis ir bandė smūgiuoti. Tuomet žilas kontrolierius jį sulaikė. Pro langą iššokęs vaikinas iš nugaros pusės kirto kontrolieriui ir jie visi trys nukrito ant žemės. Kontrolierius laikė išvestą „zuikį“ ant žemės užgriuvęs, o antrasis įnirtingai daužė kontrolierių. Daugiau nemačiau, nes važiavau namo“, – pasakojo Tomas.

Papildyta 14.15 val. Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ kol kas nuo išsamesnių komentarų susilaiko. 15min.lt pateiktame atsakyme teigiama, kad dėl sekmadienį (lapkričio 25 dieną) įvykusio incidento, kurio metu nukentėjo vienas įmonės Kontrolės skyriaus darbuotojas ir du paaugliai, šiuo metu atliekamas tyrimas.

„Kol kas neturime visos informacijos apie įvykusį incidentą, dėl to negalime komentuoti šio įvykio. Tačiau, siekdami situaciją išanalizuoti kiek įmanoma detaliau, prašome visų šio įvykio liudininkų, galinčių suteikti išsamesnę informaciją, kreiptis į mus el.p. info@vilniustransport.lt“, – sakė SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Jeigu tyrimo metu bus nustatyta, kad dėl įvykusio incidento buvo kalti SĮ „Susisiekimo paslaugos“ kontrolieriai, jiems bus pritaikytos griežčiausios drausminės nuobaudos.

Kadras ia filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje: per kontrolierių autobusiuką langą filmuota, kas vyksta salone.
Kadras iš filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje: per kontrolierių autobusiuko langą filmuota, kas vyksta salone.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius