Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du širvintiškiai bus teisiami dėl trichinelėmis užkrėstų šernienos maisto produktų gaminimo ir realizavimo

Širvintų rajono apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Ukmergės, Kėdainių, Kauno, Vilniaus, Jonavos ir Zarasų rajonų policijos komisariatais, baigė tirti ir perdavė nagrinėti teismui žmogaus sveikatai ir gyvybei pavojingos užkrėstos šernienos maisto produktų pagaminimu ir realizavimu įtariamų širvintiškių J.J. ir M.A. baudžiamąją bylą.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, tyrimo metu nustatyta, kad J.J. nuo 2009 metų sausio 1 d. iki 2009 m. birželio mėn. į Širvintų rajone esantį mėsos perdirbimo cechą priėmė iš medžiotojų 13 laukinių gyvūnų – šernų – skerdenas ir jas už atlygį perdirbo į maisto produktus, nors į Valstybinę veterinarijos tarnybą dėl veterinarinio patvirtinimo ir registravimo šiai veiklai nesikreipė, leidimo saugiai užsiimti laukinių gyvūnų mėsos perdirbimu neturėjo. 

Priėmus žvėrieną, J.J. nurodė M.A. ištirti mėsą bendrovėje esančiais prietaisais. M.A. įtariamas netinkamai atlikęs tyrimą kompresoriniu metodu ir nenustatęs, kad šerniena užkrėsta. 

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad mėsos perdirbimo ceche buvo pagaminta apie 40 kg kenksmingų sveikatai ir gyvybei rūkytų dešrų, užkrėstų trichinelėmis. Teismo medicinos specialisto išvados parodė, kad žmonės, valgę šernienos dešrą, susirgo pavojinga liga – trichinelioze. Nukentėjusiais byloje pripažinti 84 asmenys.

Anksčiau neteisti J.J. ir M.A. įtariami neteisėtai vertęsi ūkine, komercine veikla, pagaminę ir realizavę kenksmingus žmogaus sveikatai ir gyvybei produktus, pažeidę kovos su užkrečiamomis ligomis taisykles, dėl neatsargumo nesunkiai susargdinę žmones.

Baudžiamąją bylą, kurioje yra pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus, nagrinės Širvintų rajono apylinkės teismas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius