Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duonėlai teismas įsūdė 400 litų baudą (atnaujinta 14.10 val.)

Žinomas sportininkas nubaustas už policijos pareigūnų įžeidinėjimą.
Spalvingame šokių projekte televizijoje neseniai dalyvavusiam A.Duonėlai (kairėje) teko lankyti ir niūrų teismo procesą. Sportininką gynė garsus advokatas R.Andrikis.
Spalvingame šokių projekte televizijoje neseniai dalyvavusiam A.Duonėlai (dešinėje) teko lankyti ir niūrų teismo procesą. Sportininką gynė garsus advokatas R.Andrikis. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt jau pasakojo, kaip žinomas sportininkas ir TV projekto šokėjas Alvydas Duonėla buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn už konfliktą su kelių policininkais (žr. susijusius straipsnius).

Pirmadienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas skyrė įžymybei nuobaudą – 400 litų baudą.

Teismo proceso metu A.Duonėla kaltės nepripažino, todėl šiandieninį nepalankų nutarimą vilnietis dar galės skųsti.Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į A.Duonėlos atsakomybę sunkinančią aplinkybę – jis 22 kartus anksčiau baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Kaip žinoma, daugkartinis Lietuvos irklavimo čempionas, Europos ir pasaulio pirmenybių nugalėtojas, olimpinių žaidynių dalyvis A.Duonėla rugpjūčio pirmą savaitgalį įsivėlė į konfliktą su sostinės pareigūnais, kai šie sustabdė jo vairuojamą visureigį Toyota Land Cruiser, nes vairuotojas buvo neprisisegęs saugos diržo. A.Duonėla ne tik nepateikė pareigūnams vairuotojo pažymėjimo, bet ir išplūdo necenzūriniais žodžiais.

Papildyta 14.10 val. Kaip teigiama Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės pranešime, A.Duonėla buvo traukiamas atsakomybėn iškart pagal du ATPK straipsnius: 187 straipsnio 1 dalies (Pasipriešinimas policijos pareigūnui) ir 187 straipsnio 2 dalies (Pareigūno garbės ir orumo įžeidimas).

A.Duonėlai bauda skirta pagal kodekso 187 straipsnio 2 dalį.

Olimpietis nubaustas už tai, kad 2009-08-01 Vilniuje surašant protokolą už vairuojant padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą žodžiais įžeidė policijos pareigūnų garbę ir orumą. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į A.Duonėlos atsakomybę sunkinančią aplinkybę – jis 22 kartus anksčiau baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir į tai, kad nepateikdamas vairuotojo pažymėjimo, įžeidinėdamas policijos pareigūnus ir kitais veiksmais trukdė jiems atlikti savo pareigas.

ATPK 187 straipsnio 2 dalyje už policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimą numato baudą nuo 300 iki 500 litų arba areštą nuo 15 iki 30 parų.

Administracinė byla dalyje dėl ATPK 187 straipsnio 1 dalies pažeidimo pasipriešinus policijos pareigūnams nutraukta, nesant pažeidimo įvykio, rašoma teismo pranešime.

Nutarimas per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius