Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubą pilietybę turinti moteris po drabužiais slėpė rūkalų kontrabandą

Į Lietuvą kaip automobilio keleivė iš Baltarusijos vykusi dvigubą pilietybę turinti moteris po drabužiais slėpė daugiau kaip 200 pakelių kontrabandinių cigarečių. Rūkalai buvo sukišti į pėdkelnes, kuriomis keleivė apsivyniojo kūną, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
VSAT užkardoje esanti asmenų apžiūros patalpa
VSAT užkardoje esanti asmenų apžiūros patalpa / VSAT nuotr.

Pirmadienį Eišiškių kontrolės punkte VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusios automobilio keleivės, 35 metų Lietuvos ir Baltarusijos pilietybes turinčios moters, dokumentus. Ji gyvena Baltarusijoje. Visi automobiliu vykę asmenys deklaravo, kad jokių draudžiamų prekių negabena.

Minėta moteris, ypač jos judesiai, lydimi šiugždėjimo, pasieniečiams pasirodė įtartini. VSAT pareigūnų keleivė buvo atlydėta į tarnybines patalpas, kur ją patikrino Eišiškių punkte budėjusi pasienietė.

Paaiškėjo, kad po viršutiniais drabužiais moteris slėpė 219 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ be akcizo ženklų bei „NZ Gold Super Slims“ ir „Minsk 5 Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Cigaretės buvo sudėtos į moteriškas pėdkelnes, kuriomis keleivė apsivyniojo kūną.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Pažeidėjai gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Pasieniečiai kontrabandininkei įteikė šaukimą atvykti į teismą ir po apklausos paleido.

Cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius