Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglei Kusaitei įteikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo ir pranešimo apie nebūtą nusikaltimą

Terorizmu kaltinamai klaipėdietei Eglei Kusaitei ketvirtadienį įteikti įtarimai ketvirtoje byloje - dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimą, patvirtino prokuroras.
Eglės Kusaitės byla
Eglės Kusaitės byla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ji yra įtariama (...) pateikusi pranešimą apie nebūtą nusikaltimą ir, apklausiama kaip liudytoja, davusi melagingus parodymus“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Tomas Tukleris.

Pasak teisėsaugininko, merginos apklausa numatoma kitą antradienį, nes jai reikia susipažinti su įtarimais, susirasti advokatą.

Tyrimą, anot T.Tuklerio, dar balandį pradėjo Generalinė prokuratūra. Jos pagrindas buvo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Jasaičio pranešimas apie galimai neteisėtus E.Kusaitės veiksmus, esą prokuroras ištyrė merginos pranešimą ir nustatė, kad jis, kaip įtariama, yra melagingas.

Už ketinimą įvykdyti teroro aktą teisiama klaipėdietė ne kartą viešai yra sakiusi, kad tuomet, kai buvo suimta, ji buvo sumušta, iš jos tyčiotasi, ji jautėsi žeminama. E.Kusaitė yra skundusis, kad per suėmimą buvo apsvaiginta psichotropinių vaistų.

E.Kusaitė buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Daugiau nei devynis mėnesius buvusi suimta mergina šiuo metu yra laisvėje, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šiuo metu dėl terorizmo teisiamai klaipėdietei prokurorai yra iškėlę bylą ir dėl grasinančio pobūdžio SMS žinutės išsiuntimo prokurorui Justui Lauciui. Ši byla nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme. Dar viena byla jai iškelta dėl prokurorų Justo Lauciaus ir Mindaugo Dūdos įžeidimo. E.Kusaitė taip pat teisiama dėl ketinimų Rusijoje įvykdyti teroro aktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius