Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Eišiškėse kartojasi išpuoliai prieš rinkimus – šįkart nupjautas kryžius

Prieš antrąjį Seimo rinkimų turą – naujas išpuolis Šalčininkų krašte. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį šalia bažnyčios buvo nupjautas medinis kryžius. Neabejojama, kad tai – su rinkimais susijęs vandalizmo aktas. Prieš pirmąjį rinkimų turą Eišiškėse dažais buvo ištepliotas kryžius ir šventojo skulptūra. Analogiškas išpuolis registruotas ir 2015 metų spalį.
Vandalai Eišiškėse suniokojo kryžių
Vandalai Eišiškėse suniokojo kryžių / V.Antropik nuotr.

Spėjama, kad šalia Eišiškių bažnyčios stovėjęs kryžius nuverstas naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Medinis krikščionybės simbolis nupjautas pjūklu maždaug vieno metro aukštyje. Apie incidentą pranešė vietos gyventojas.

Panašūs vandalizmo aktai Eišiškėse prieš rinkimus jau tapo kone kasdienybe. Prieš dvi savaites, naktį prieš pirmąjį rinkimų turą, Eišiškėse buvo išniekinti du katalikiški simboliai.

Tuomet baltais dažais apipiltas paminklas, stovintis Naujojo Plano ir Rodūnės g. sankryžoje. Jis yra skirtas Eišiškių miestui ir jo apylinkių gyventojams, žuvusiems, ištremtiems ir priverstiems palikti savo gimtąjį kraštą 1939-1959 m., atminti.

Priešrinkiminę naktį nukentėjo ne tik kryžius: taip pat ištepliotas buvo ir Eišiškėse esantis stogastulpis su Šv. Jono Nepomuko skulptūra. Į jį buvo mestas stiklinis indas su dažais. Šalia skulptūros mėtėsi raudonais dažais ištepliotos šukės.

Kryžius tremtiniams baltais dažais buvo apipiltas ir 2015-metais. Vietos gyventojai pasakoja, kad tokie išpuoliai kartojasi gana dažnai ir paprastai jie yra susiję su rinkimais.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis 15min teigė, kad dėl šiąnakt įvykdyto nusikaltimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 312 straipsnį – „Kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimas“.

Iki šiol buvę įvykiai nėra ištirti ir kaltininkai nenustatyti. Gali būti, kad visi tyrimai bus apjungti į vieną.

Vilniaus Šalčininkų rinkiminėje apygardoje, kuriai priklauso ir Eišiškės, II-ojo rinkimų turo neprireikė. Čia, prieš dvi savaites vykusiame pirmajame ture vienmandatėje išrinktas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Leonardas Talmontas.

VIDEO: Eišiškėse prieš rinkimus siaučia vandalas – šįkart nupjovė kryžių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius