Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai tirs, ar merginos išžaginimu ir sudeginimu kaltinami vaikinai gali atsakyti už savo poelgį

Teismas dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą įtariamiesiems Dembavos byloje, be to, Julių Jakubaitį ir Deividą Antanaitį tirs psichiatrai – jiems paskirta stacionari ekspertizė.
Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme
Įtariamasis Julius Jakubaitis Panevėžio teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį patenkino prokuratūros prašymą ir dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą dviem įtariamiesiems dėl nepilnametės išžaginimo ir nužudymo sudeginant ją bagažinėje.

Teismo nutartimi Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis bus suimti dar mažiausiai iki kovo, nes gali slėptis nuo tyrimo ar teismo, jiems gresia griežta laisvės atėmimo bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Bylos tyrimą kontroliuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Donatas Skrebiškis BNS sakė, kad praėjusią savaitę teismas paskyrė stacionarią psichiatrinę ekspertizę abiem kaltinamiesiems.

Paprastai tokios ekspertizės skiriamos visiems kaltinamiesiems itin žiauriais ir sunkiais nusikaltimais.

„Čia daug aplinkybių, dėl ko paskirta ekspertizė – ir jų elgesys, ir nusikalstamos veikos pobūdis“, – BNS sakė prokuroras. Jis tai pat sakė, kad kaltinamieji turi savo poziciją dėl nusikaltimo, tačiau ji kol kas nekomentuojama.

Ekspertizę atliks Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinis skyrius.

Kraupi žmogžudystė buvo įvykdyta rugsėjo mėnesį. Kaip įtariama, du vyrai išžagino 17-metę merginą. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, jog yra išžaginta ir pagrobta dviejų vaikinų. Ji teigė esanti vežama automobilio bagažinėje, tačiau tačiau gelbėtojams nepavyko nustatyti skambinančiosios vietos.

Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį „VW Passat“, jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas. Abu įtariamieji netrukus buvo sulaikyti, jie dabar laikomi suimti.

Po šio įvykio iš BPC vadovo pareigų pasitraukė ilgametis jo vadovas Artūras Kedavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius