Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai patvirtino: Bieliausko raštelis Badaraitei – nesuklastotas!

Tačiau byla dėl prašomos priteisti mistiškos 666 666 litų skolos kol kas lieka neišspręsta.
V.Bieliauskas gyvenimą baigė mįslingomis aplinkybėmis.
V.Bieliauskas gyvenimą baigė mįslingomis aplinkybėmis. / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas bandė toliau nagrinėti bylą, kurioje „Status“ finansinės grupės įkūrėjo Vlado Bieliausko artimieji reikalauja iš buvusios verslininko mylimosios Veronikos Badaraitės 666 666 litų – trečdalio esą negrąžintų 2 milijonų litų.

Irmanto Gelūno/„Scanpix” nuotr./Veronika Badaraitė
Veronika gali atsikvėpti lengviau.

Savo ruožtu V.Badaraitė turi raštelį, kuriame lyg ir V.Bieliausko ranka suraityta, jog moteris pinigus grąžino. Raštelyje nurodyta data – 2006-ųjų spalio 2-oji, keturios dienos iki V.Bieliausko savižudybės.

Naujienų portalas 15min.lt pasakojo, kad ieškovams kilo abejonių dėl raštelio tikrumo, todėl dar pernai gruodį teismas ekspertui suformulavo užduotį: nustatyti, ar raštelis, kuris prasideda žodžiais „Aš, Vladas Bieliauskas...“, o baigiasi „...finansinių pretenzijų neturiu“, iš tiesų buvo rašytas 2006 metų spalio 2-ąją. Jei ne, tai kada?

Šiandieninio posėdžio metu bylos dalyviai išgirdo esminę naujieną – V.Bieliausko raštelis V.Badaraitei yra tikras! Ekspertizę atlikęs specialistas patvirtino, jog ant raštelio pažymėta data sutampa su diena, kada iš tiesų buvo rašytas raštelis.Ekspertas patvirtino, jog ant raštelio pažymėta data sutampa su diena, kada iš tiesų buvo rašytas raštelis.

Vis dėlto trečiadienį ši byla iš esmės nepasistūmėjo, kilus kai kuriems trukdžiams procesą teko atidėti.

Teismas preliminariai sutarė skirti kitą posėdį šioje byloje jau kitą savaitę.

15min.lt primena, kad prieštaringos reputacijos verslininkas V.Bieliauskas mįslingomis aplinkybėmis iš gyvenimo pasitraukė savo namuose Vilniuje 2006 metų spalio 6 dieną. Netrukus liko įtarimų, esą V.Badaraitė galėjo pasisavinti daugiau nei du milijonus litų, kurie priklausė V.Bieliauskui.

Portalo žiniomis, yra išlikę mažiausiai du su V.Badaraite susiję V.Bieliausko rašteliai. Pirmasis buvo rašytas 2006-ųjų balandį – juo verslininkas patvirtino, kad 2 milijonai už parduotą Centrinio gastronomo pastatą turi būti pervesti į V.Badaraitės sąskaitą. Antrajame teigiama, kad Veronikai jis neturi jokių finansinių pretenzijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius