Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ekstremalūs mokymai Šiaulių policininkams: savo kailiu išbandė elektrošoką

Elektrošokas – vis dažniau policijos veikloje naudojama specialioji priemonė. O norint gerai žinoti ir suprasti kaip veikia tam tikros specialiosios priemonės, reikia patiems jas išbandyti, įsitikinę Šiaulių apskrities VPK pareigūnai.
pareigunai-savo-kailiu-isbande-taser-poveiki
Skausminga mokymų akimirka

Šiaulių apskrities policijos rajonų komisariatuose pradėjus įgyvendinti naują darbo organizavimo modelį, kai kuriems pareigūnams keitėsi darbo pobūdis, jiems iš kabinetų teko persikelti dirbti į gatvę, arčiau žmogaus ir jo problemų, kad galėtų operatyviau reaguoti, greitai atvykti į įvykio vietą, greičiau sulaikyti teisės pažeidėją.

Kontaktuojant su pažeidėjais ir nusikaltėliais, reikia būti geros fizinės parengties ir išmanyti profesinės taktikos subtilybes. Jų mokyti pareigūnus pradėjo keturi instruktoriaus statusą turintys Šiaulių apskrities policijos pareigūnai – Personalo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Kriščiokaitis, Imuniteto skyriaus vyriausiasis tyrėjas Saulius Grigonis, Kriminalistinių tyrimų tarnybos vyresnysis specialistas Donatas Laurinavičius ir Patrulių rinktinės Kinologų būrio vyriausiasis patrulis Dalius Valančiauskas.

Kiekvieną dieną jie vyksta į rajonų komisariatus ir moko pareigūnus, kaip saugiai neutralizuoti grėsmę visuomenei ir patiems pareigūnams keliančius asmenis. Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) taip pat sudarytas grafikas, pagal kurį tiek patruliai, tiek kriminalinės policijos pareigūnai tobulina savo kvalifikaciją profesinės taktikos užsiėmimuose.

VIDEO: Pareigūnai savo kailiu išbandė „Taser“ poveikį

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas ir jo pavaduotojai spalio 24 dieną susitiko su mokymus rengiančiais instruktoriaus statusą turinčiais pareigūnais. Buvo aptarta, kaip sekasi vykdyti mokymo programą ir kokių priemonių reikėtų jiems tobulinti.

Vyresnysis specialistas Mindaugas Kriščiokaitis konstatavo, kad rajonuose pareigūnai profesinės taktikos užsiėmimus lanko noriai, stengiasi perprasti taktikos subtilybes ir jas įvaldyti bei tobulinti.

„Ypač kruopščiai profesinės taktikos subtilybėmis ginkluojasi moterys,“ – gyrė pareigūnes instruktoriai.

Šiaulių policijos nuotr./Mokymų akimirka
Šiaulių policijos nuotr./Mokymų akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius