Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrėnuose esančiame bute rasta kontrabandinių cigarečių

Šių metų gruodžio 14 d. Vilniaus apygardos teismas, nagrinėdamas Elektrėnų gyventojo J.Š. apeliacinį skundą dėl Trakų r. apyl. teismo nutarimo panaikinimo, priėmė nutartį skundo netenkinti ir palikti nepakeistą Trakų teismo nutarimą, kuriuo J.Š. pripažintas kaltu padaręs administracinį teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 1632 str. 2 d., dėl cigarečių, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis, neteisėto laikymo ir dėl neteisėtos prekybos jomis. J.Š. buvo paskirta 3000 Lt bauda.
Cigaretės
Cigaretės

Praėjus dvylikai dienų nuo Vilniaus apygardos teismo sprendimo priėmimo, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, turėdami duomenų, kad J.Š. gyvenamojoje vietoje Elektrėnuose, Pergalės g., prekiaujama  tabako gaminiais, stebėjo pastatą ir butą.

Apie 18.00 val. pareigūnai pamatė į J.Š. butą užeinantį A.Ž., kuris iš J.Š. žmonos R.Š įsigijo 10 cigarečių pakelių „Winston blue“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Bute rasti dar 36 pakeliai įvairių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. 

Kadangi J.Š. šių metų vasario 7 d. Trakų r. apyl. teismo jau buvo bausta pagal LR ATPK 1632 str. 1 d. dėl kontrabandinių cigarečių pardavimo nepilnamečiui, todėl šį kartą Elektrėnų PK  pradėjo administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną pagal LR ATPK 1632 str. 5 d. (Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai (Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių), padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, – užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius