Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 08 /11:18

Estijoje susidūrė keleivinis autobusas ir vilkikas iš Lietuvos, 13 žmonių išvežta į ligoninę

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Estijoje susidūrė keleivinis autobusas ir vilkikas, kurio registracijos numeris, pasak portalo postimees.ee, yra lietuviškas. Autobusas priklauso bendrovei „Lux Express“.
Avarija Estijoje
Avarija Estijoje / Postimees.ee nuotr.

Avarija įvyko apie 01 val., 52-ame kelio Jehvis–Tartu kilometre.

Teigiama, kad incidento metu žuvo keleivinio autobuso vairuotojas, 49 metų Latvijos pilietis. Taip pat nukentėjo 13 autobuso keleivių, 2 iš jų sunkiai. Jie išvežti į ligoninę.

Autobusu važiavo keleiviai iš Estijos, Rusijos ir Latvijos – iš viso 19 keleivių ir 2 vairuotojai.

Sunkvežimis su Lietuvos registracijos numeriais tapo nevaldomas slidžiame kelio ruože, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su autobusu.

Avarijos metu kelio danga buvo slidi. Pareigūnai patikrino autobuso vairuotojo blaivumą – pažeidimų nenustatyta.

Avarijos aplinkybes aiškinasi Estijos pareigūnai. Kaip rodo preliminarūs duomenys, Jehvio kryptimi važiavęs sunkvežimis su Lietuvos registracijos numeriais tapo nevaldomas slidžiame kelio ruože, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su autobusu, kuriame buvo 19-a keleivių ir du vairuotojai. 40-metis sunkvežimio vairuotojas per avariją nenukentėjo.

Pareigūnai nurodė, kad kelias avarijos vietoje buvo labai slidus dėl plikledžio, bet abiejų transporto priemonių padangos atitiko reikalavimus. Nustatyta, kad sunkvežimio vairuotojas buvo blaivus, o žuvusio autobuso vairuotojo blaivumą turės nustatyti ekspertai.

Sausio 29 dieną kitas „Lux Express“ autobusas, važiavęs iš Rygos į Sankt Peterburgą, tuojau po vidurnakčio nulėkė nuo kelio ir apvirto. Tąsyk buvo sužeisti 12 iš 28 autobuse buvusių žmonių, iš jų du sunkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius