-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fanatiška kačių mylėtoja gavo baudą už žiaurų elgesį su gyvūnais

Už žiaurų elgesį su gyvūnais moteriai teismas skyrė baudą.
Meino meškėnų veislės katė
Asociatyvinė iliustracija: Meino meškėnų veislės katė / „Scanpix“ nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje sostinės Karoliniškių gyventoja buvo kaltinama pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 310 straipsnį (dėl žiauraus elgesio su gyvūnais).

76 metų moteris buvo kaltinama tuo, kad savo bute Vilniuje laiko tiksliai nenustatytą kačių skaičių. Gyvūnų nesterilizuodama ir nekastruodama, leisdama jiems tarpusavyje daugintis, jų negydydama bei nesirūpindama reikalingos veterinaro pagalbos suteikimu, tinkamai nemaitindama gyvūnų, nesirūpindama jų priežiūra, neužtikrindama tinkamų sanitarinių ir zoohigienos sąlygų, sukėlė gyvūnams kančias, dėl ko gyvūnai tapo nenatūralios, pakitusios elgsenos, buvo negrįžtamai sužaloti ar suluošinti, 4 gyvūnai nugaišo.

Danutė Vaišnoraitė kalta neprisipažino ir teisme paaiškino, kad namo kieme buvo katinų, kurių jai pagailo ir parsinešė namo. Katės tarpusavyje dauginosi, todėl ir išaugo iki tokio kiekio.

Netiesa, kad jie buvo nepamaitinti ir negydyti, kadangi ji visą pensiją išleisdavo gyvūnų pašarams. Parnešus į namus vieną katinėlį ligotomis akimis, jis užkrėtė kitus. Kadangi jos pačios rega nusilpusi, todėl ji ne viską galėjo matyti, galimai dėl to negalėjo matyti susirgimų požymių. Pas veterinarą kačių nenešė, bet jie masiškai negaišo, todėl niekaip nesupranta kodėl ji kaltinama žiauriu elgesiu.

Nors D.Vaišnoraitė neigia padariusi nusikalstamą veiką, akcentuodama, kad ji žiauriai su gyvūnais nesielgė, o juos globojo ir jais rūpinosi, tačiau jos kaltę dėl gyvūnų nepriežiūros patvirtino ne tik liudytojų, vykdžiusių gyvūnų gelbėjimo operaciją parodymai, bet ir rašytinė bylos medžiaga. Įrodymais, patvirtinančiais kaltinamosios kaltę teismas taip pat pripažino UAB „Ex toto“ 2012-05-24 pranešimą apie gydomus gyvūnus. Iš pranešimo teksto buvo matyti, kad apžiūrai ir gydymui buvo priimta 18 kačių, paimtų iš kaltinamosios. Šiems gyvūnams nustatyti susirgimai, keturi gyvūnai krito.

Išnagrinėjęs bylą, teismas nusprendė D.Vaišnoraitę pripažinti kalta ir nubausti ją 3 MGL dydžio (390 litų) bauda.

Lietuvos Gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus civilinis ieškinys buvo atmestas. Nors teismas ir konstatavo, kad moteris tinkamai nesirūpino gyvūnų sveikata, netinkamai juos maitino, dėl ko sutriko normali gyvūnų organizmo veikla, tačiau D.Vaišnoraitė savo įvykdyta nusikalstama veika tiesioginės turtinės žalos Gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriui nepadarė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės pirmadienio popietę išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius