-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT išaiškino ketvirtį milijono litų apgaule įgyti bandžiusį Airijos lietuvį

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, vadinamojo pinigų plovimo. FNTT ir „DnB NORD“ banko bendradarbiavimas padėjo Airijos finansinės žvalgybos padaliniui išaiškinti Lietuvos pilietybę turintį asmenį, Airijoje siekusį apgaule įgyti daugiau nei 75 tūkstančius eurų, kas nacionaline valiuta sudaro beveik 260 tūkstančių litų.
FNTT
FNTT / 15min.lt

FNTT pradėjo įtartinos finansinės veiklos stebėseną, kai nuotoliniu būdu iš Airijos Respublikos buvo prisijungta prie Lietuvoje gyvenančios moters sąskaitos ir bandoma atlikti pavedimus. Kilus įtarimui, kad vykdomas pinigų plovimas, buvo sustabdytas daugiau nei 75 tūkstančių eurų pervedimas.

Tęsiant tyrimą, FNTT, aktyviai bendradarbiaudama su „DnB NORD“ banku, išsiaiškino, kad banke esančią sąskaitą valdo ne Lietuvoje gyvenanti klientė, o kiti asmenys. Siekdami išsiaiškinti įtartiną pinigų kilmę, FNTT pareigūnai operatyviai pateikė informaciją Airijos Respublikos finansinės žvalgybos padaliniui. Iš Airijos gauti duomenys, kad pinigus į Lietuvos sąskaitą pervesdavo šioje šalyje gyvenantis Lietuvos pilietis. Įtarę mokestinių dokumentų klastojimu ir daugiau kaip 75 tūkstančių eurų pasisavinimu, Airijos pareigūnai lietuvį sulaikė.

Šiuo metu Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras nutarimu laikinai apribojo piliečio nuosavybės teises į pervestus 75 tūkstančius eurų. Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 216 straipsnį tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius