-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT tiria telšiškių gėlininkų prekybą: keturias gėlės perki, o apskaitoje lieka tik viena

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai išaiškino Telšiuose registruotą didmenine gėlių prekyba užsiimančią bendrovę ir su ja susijusius asmenis, kurie, kaip įtariama, sukčiaudami į oficialią buhalterinę apskaitą įtraukė tik kas ketvirtą parduotą gėlę. Pirminiais duomenimis, per pusmetį iš Olandijos ir Lenkijos telšiškių bendrovė gėlių įsigijo už beveik 450 tūkstančių litų, tačiau į oficialią buhalterinę apskaitą įtraukė tik 100 tūkstančių litų.
Gėlės
Gėlės / „15 minučių“/Juliaus Kalinsko nuotr.

FNTT tyrėjai, bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais,  išaiškino, kad iš Olandijos gėlininkų pirktos įvairios skintų gėlių siuntos Lietuvą pasiekdavo 2 kartus per savaitę. Nustatyta, kad Telšiuose registruota bendrovė ir su ja susiję asmenys skintas gėles parduodavo visoje Žemaitijoje ir Panemunėje esančiuose rajonuose. Vengdami įtarimų, didmeninės prekybos bendrovės savininkai gėles parduodavo ne savo, o pasamdytų verslo liudijimus turinčių giminaičių ir pažįstamų vardu. Pastarieji taip pat ir išvežiodavo gėlių krovinius. Atlikdami tyrimą FNTT tyrėjai nustatė, kad iš Olandijos ir Lenkijos atgabentos gėlės buvo parduodamos daugiau kaip 100 prekybos vietų. Įtariama, kad didžiąja dalimi gėlių prekiauta be apskaitos dokumentų, o jas parduodavo asmenys, vykdantys prekybą pagal verslo liudijimus įvairiuose gėlių turguose.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikta 13 kratų, o uždarosios akcinės bendrovės buveinėje FNTT tyrėjai rado ir paėmė 156 tūkstančius litų, kaip įtariama, gautus už neteisėtą prekybą gėlėmis ir skirtus atsiskaityti su prekeiviais iš Olandijos. Apžiūrėjus paimtus kompiuterius rasta juodoji buhalterija, kurioje užfiksuoti visi pastarojo laikotarpio gėlių pardavimai. 

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra. Bendrovės direktorei ir vadybininkui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, analizuojami kratų metų rasti dokumentai, piniginiai srautai, kad šešėlinę gėlių prekybą organizavusiems asmenims būtų pareikšti įtarimai ir dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas įtariamiesiems gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius