Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 23 /15:43

„Darom“ akcijoje narai mėgėjai Danės upėje rado paskandintą „VW Golf“

„Darom“ švarinimosi akcija Klaipėdoje vyksta ir po vandeniu. Kelios narų komandos naršo Danės upę. Valerijaus Krisikaičio narų mokyklos auklėtiniai po vandeniu rado neįtikėtiną radinį – „VW Golf“ su puikiai išsilaikiusiu šampano buteliu.

Keturios narų komandos, plušėdamos sunkiai permatomame Danės upės vandenyje, apčiuopė kažką netikėto – automobilio ratus. Vėliau paaiškėjo, jog tai apvirtęs „VW Golf“ automobilis.

Tuoj pat susirinko gelbėtojai, gamtosaugininkai, policija ir kiti savo srities profesionalai. Akcijos koordinatorė Klaipėdoje Agnė Zabrynaitė informavo, kad Danėje matomumas – iki metro. To pakako identifikuoti radinio markę

Pirmieji automobilį aptiko Klaipėdos universiteto nardymo klubo „Amfibija“ narai.

Netrukus prisijungė nardymo entuziastai iš Valerijaus Krisikaičio narų mokyklos. Vėliau atskubėjo ir gelbėtojų narai.

Netikėtas objektas rastas prie senosios gelbėjimo stoties, šalia Pylimo gatvės šešto namo.

Atvykę policijos pareigūnai preliminariai pakomentavo, jog ši transporto priemonė galėjo būti vogta ir yra ieškoma. Vagys šitaip galimai norėjo atsikratyti įkalčio – pasinaudojo ir įstūmė į upę. Tikėtina, kad galėjo įriedėti ir netyčia.

VIDEO: Iš Danės upės ištrauktas ten trūnijęs automobilis

Narai ištraukė automobilio valstybinius numerius. Taip pat viduje rado neatidarytą šampano butelį, mobilųjį telefoną. Radinius susirinko policijos pareigūnai – veš tyrimui.

Be šio automobilio Danės upėje rasta daugybė tuščių butelių, į vandenį įverstų stendų, visai gerą, tačiau dumbliais apaugusį dviratį ir kitokių šiukšlių.

„Manom, kad surinktų atliekų kiekis bus panašus kaip pernai – apie 2 tūkst. tonų. Aišku, tikimės, kad galbūt bus ir mažiau tų atliekų. Iš tokių įdomesnių atliekų – Klaipėdos Danės upėje buvo rasta mašina, kiek žinome, mašina vogta, o Alytuje rasta kažkokia senovinė bomba. Ir kaip visuomet – padangos, šaldytuvai, lovos ir kita“, – BNS šeštadienį sakė viešosios įstaigos „Mes darom“ direktorė Roberta Ažukaitė.

Anot jos, tikslesni surinktų atliekų kiekiai bus žinomi kitą savaitę.

Pernai, akcijoje dalyvavo kiek mažiau žmonių - 250 tūkst. Surinktas atliekas iš registruotų akcijos vietų tikimasi išvežti artimiausiomis dienomis. Sostinėje atliekas numatoma išvežti jau šeštadienį.

Aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ Lietuvoje kasmet organizuojama nuo 2008 metų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s do it world“, kurio nariais drauge su kitų 111 valstybių atstovais yra ir akcijos „ Darom“ organizatoriai Lietuvoje, yra pripažintas Jungtinių Tautų Organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius