Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 20 /17:00

Gaisras „Nemateko“ pusgaminių ceche bent parai sutrikdė jo veiklą

Ketvirtadienio rytą ugniagesiai ir medikai skubėjo į mėsos gaminių bendrovės „Nematekas“ pusgaminių cechą Rumšiškių seniūnijoje. Žmonės per gaisrą nenukentėjo, tačiau keletą valandų slopinta ugnis pridarė daug nuostolių ir laikinai sutrikdė cecho veiklą.
Rūkykla
Asociatyvinė iliustracija: rūkykla / Nowickissausage.com nuotr.

Ketvirtadienį 05 val. 35 min. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Dovainonių kaime (Kaišiadorių r. sav., Rumšiškių sen.) dega UAB „Nematekas“ aliejaus cechas.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, informacija perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai, rašyta BPC Alytaus skyriaus specialistės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Gaisras mėsos gaminių įmonėje numalšintas, kompanijos atstovai ir priešgaisrinės saugos specialistai tęsia jo priežasčių ir aplinkybių tyrimą.

Papildyta 17.00 val. „Nematekas“ tikisi, kad viename iš cechų įvykęs gaisras reikšmingų įmonės veiklos sutrikimų nesukels, pažymima pažymima šios žemės ūkio bendrovės direktorės Egidijos Vaicekauskienės vardu ketvirtadienio pavakarę išplatintame pranešime.

Ankstų vasario 20 d., ketvirtadienio, rytą  „Nemateko“ pusgaminių cecho gamybinėse patalpose kilo gaisras. Gaisras vyko lokalioje pusgaminių cecho patalpoje, į kitus įmonės cechus neišplito. Dėl gaisro žmonės nenukentėjo.

Liepsnos siautėjo pusgaminių cecho patalpoje, į kitus įmonės cechus neišplito. Dėl gaisro žmonės nenukentėjo.

Įmonė savo turtą yra apdraudusi.

Gaisras buvo užgesintas per kelias valandas, vėliau degusiose patalpose dirbo priešgaisrinės apsaugos specialistai, įmonės atsakingi specialistai, draudimo atstovai. Specialistai siekia nustatyti kilusio gaisro priežastis.

Ketvirtadienį pusgaminių cechas, kuriame kilo gaisras, nedirbo.

Greta esantis termiškai apdorotos produkcijos (dešrų) gamybos cechas su pusgaminių cechu yra susijęs bendromis komunikacinėmis linijomis (elektros įvado, suspausto oro). Dėl šios priežasties dešrų gamybos procesas laikinai buvo sustabdytas, atlikta bendrų komunikacinių linijų techninė apžiūra.

Tikimasi, kad dešrų gamybos cechas vėl pradės dirbti po paros.

Dar vienas „Nemateko“ padalinys – paukštienos gamybos cechas – yra už 500 m nuo įvykio vietos, todėl dirba įprastu ritmu.

Įmonė informavo produkcijos pirkėjus, kad pagamintos produkcijos sandėliai nenukentėjo, todėl jau pagamintos produkcijos tiekimas nesustojo.

„Nematekas“ šiuo metu skaičiuoja patirtus materialinius nuostolius ir deda visas pastangas, kad pirkėjai nepajustų galimų produkcijos tiekimo sutrikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius