Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 01 /09:40

Gaisras Vilniuje Naujųjų metų naktį: evakuoti 33 žmonės, dvi moterys nuvežtos į ligoninę

Maždaug 33 žmonės buvo evakuoti Naujųjų naktį sostinėje kilus gaisrui dešimtame daugiabučio aukšte. Dėl incidento dvi moterys nuvežtos į ligoninę.
Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g.
Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, Naujųjų naktį apie 2.19 val. gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, A.P.Kavoliuko g. 26, dega butas 10 aukšte.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Netrukus ties namu, kuriame kilo gaisras, jau stovėjo penki ugniagesių automobiliai ir greitosios pagalbos ekipažas.

Ugniagesiai evakavo dalį namo gyventojų ir svečių. Kai kurie jų jau miegojo, kai kurie vis dar sėdėjo prie šventinio stalo. Pirminiais duomenimis, buvo evakuoti 45 žmonės. Vėliau ugniagesiai patikslino, kad vis dėlto evakuoti 33 žmonės – 30 suaugusiųjų ir trys vaikai.

Tik atvykę medikai apžiūrėjo du evakuotus vaikus, tačiau jų į ligoninę vežti nereikėjo. Į savo automobilį gydytojai priėmė kelis senyvus namo gyventojus, kad spaudžiant švelniam šaltukui, jiems nereikėtų laukti kieme, iki ugniagesiai baigs savo darbą.

Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g.
Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g.

Greitosios pagalbos automobilyje besišildant kai kuriems evakuotiems žmonėms, paaiškėjo, kad vieną jauną moterį reikia vežti į ligoninę. Lauke ji atsidūrė pusnuogė, moteris puolė į isteriją. Todėl į įvykio vietą buvo iškviestas dar vienas greitosios pagalbos automobilis, kuris moterį nugabeno į gydymo įstaigą.

Ugniagesiai teigia, kad šoko ištikta moteris kaip tik gyveno vieno kambario bute, kuriame kilo gaisras.

Dar viena moteris į ligoninę nuvežta apžiūrai, nes buvo įtariama, kad ji prisikvėpavo gaisro dūmų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente redakcija sužinojo, kad gelbėtojams atvykus į gaisro vietą, butas degė atvira liepsna. Per incidentą sudegė namų apyvokos daiktai, baldai, butas smarkiai aprūko.

Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g.
Gaisro vietoje Vilniuje, A.P.Kavoliuko g.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Naujųjų naktį ugniagesiams gaisrus teko gesinti ne tik Vilniuje. Iki vidurnakčio likus kelioms valandoms, apie 21.13 val. Panevėžyje, A.Smetonos g., užsiliepsnojo gyvenamasis namas.

Dar vienas namas užsiliepsnojo 8 min. po vidurnakčio. Šis gaisras kilo Palangoje, Našlaičių take.

Apie 2.05 val. Pakruojo r., Linkuvos seniūnijoje, Girbutkių kaime užsidegė pirtis. O apie 2.07 val. taip pat Pakruojo r., Klovainių seniūnijoje, Pamūšio kaime – ūkinis pastatas.

Iš viso per parą kilo 73 gaisrai. Pirmąją metų dieną nuo vidurnakčio iki 9 val. ugniagesiai užregistravo 42 gaisrus. Daugiausiai degė šiukšlių konteineriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius