Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimo balsų pirkimo Zarasų-Visagino apygardoje byloje padaugėjo įtariamųjų

Baudžiamojoje byloje dėl galimo balsų pirkimo į Seimą Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje prieš teismą stos ne tik narystę Darbo partijoje sustabdęs Rimvydas Podolskis, bet ir vietos gyventojas Artūras B. Manoma, kad pastarasis atliko tarpininko vaidmenį paperkant rinkėjus.
Rinkimai
Rinkimai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylos tyrimui vadovaujantis Visagino prokuroras Genadijus Jefimovas BNS sakė, kad šiam vyrui pateikti įtarimai dėl galimo padėjimo paperkant rinkėjus. Jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įtariama, kad Artūras B. tyrimo metu nustatytiems Dusetų miestelio gyventojams sumokėjo po 15 litų, kad jie balsuotų už Darbo partiją.

Pasak G.Jefimovo, byla turėtų būti baigti dar sausio mėnesį.

Lapkričio pradžioje Rimvydui Podolskiui prokuratūra pateikė įtarimus dėl rinkėjų papirkimo organizavimo. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra panaikinusi pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje, kurioje kandidatavo R.Podolskis. Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad panaikindama rezultatus Rinkimų komisija Seimo rinkimų įstatymo nepažeidė.

Šioje apygardoje į antrą turą buvo išėję „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava ir R.Podolskis.

Dėl galimo rinkėjų papirkimo Zarasuose vienas ikiteisminis tyrimas yra baigtas – teismas jį baigė baudžiamuoju įsakymu, kuriuo pripažino 37 metų zarasiškį Ramūną Garbinčių kaltu papirkimu trukdžius asmenims realizuoti savo teisę rinkti. Zarasiškiui skirta dešimties mėnesių viešųjų darbų bausmę, nuteistasis įpareigotas 400 valandų – per mėnesį po 40 valandų dirbti visuomenės labui.

R.Garbinčius R.Podolskio byloje yra liudytojas. Šioje byloje gali būti ir daugiau liudytojų, tačiau teisėsauga prašo jiems taikyti anonimiškumą.

Jau baigtoje byloje nustatyta, kad spalio 10 ir 11 dienomis Zarasų mieste R.Garbinčius keliems asmenims pažadėjo atsilyginti po dešimt litų, jei jie balsuos už Darbo partiją ir jos kandidatą. Papirkti asmenys įvykdė prašymą ir jiems buvo sumokėta. Manoma, kad R.Garbinčius rinkėjus papirkinėjo paprašytas Darbo partijos kandidato į Seimo narius R.Podolskio.

Bylos duomenimis, įtariama, kad R.Podolskis R.Garbinčiui davė 180 litų, už kuriuos turėjo būti perkami balsai. R.Garbinčius dalį pinigų išleido rinkėjams papirkti ir nedidelę dalį pasiliko sau. Už paslaugą jis gavo 40 litų ir buvo pamaitintas.

Darbo partijos taryba yra sustabdžiusi R.Podolskio narystę partijoje.

Pakartotiniai Seimo nario rinkimai Zarasų-Visagino apygardoje vyks kovo 3 dieną. R.Podolskis juose ketina dalyvauti kaip savarankiškas kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius