-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30 /15:48

Galutinis nuosprendis tris Kauno medikus pražudžiusiam Trakų policininkui: Sigitui Šostakui bausmė nesugriežtinta, bet nurodyta sumokėti apie 0,5 milijono litų kompensacijų

Teismas sostinėje iš dalies pakeitė nuosprendį rezonansinėje Sigito Šostako baudžiamojoje byloje, kurioje buvęs Trakų policijos pareigūnas yra nuteistas už tragišką avariją kelyje Vilnius–Kaunas.
Sigitas Šostakas
Sigitas Šostakas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas antradienio popietę paskelbė, kad iš dalies pakeitė ankstesnį Varėnos rajono apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo Sigitas Šostakas buvo pripažintas kaltu dėl tragiškos avarijos užmiesčio kelyje.

Sostinės teisėjų kolegija patvirtino, kad Varėnoje S.Šostakui skirta 8 metų nelaisvės bausmė, kurią jis atliks atvirojoje kolonijoje, yra teisinga. Tačiau Vilniaus apygardos teismas pakeitė nuosprendžio dalį, pagal kurią nebuvo išspręstas klausimas dėl žalos atlyginimo nukentėjusiesiems, perduodant šį klausimą nagrinėti teismui civilinio proceso tvarka. Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad S.Šostako baudžiamojoje byloje turi būti iš dalies tenkintas visų nukentėjusiųjų civilinis ieškinys. Iš nuteistojo priteista bendra suma siekia apie 0,5 milijono litų.

Teisėjų kolegija, kurią sudarė Arūnas Kisielius (pranešėjas), Virginija Švedienė ir Stasys Punys, nagrinėjo ir nuteistojo, ir nukentėjusiųjų apeliacinius skundus.

Visi S.Šostako bei jo gynėjo priekaištai dėl pirminio nuosprendžio atmesti be išlygų. Tuo tarpu į žuvusiųjų artimųjų pastabas teisėjai iš dalies atsižvelgė.

Pirmiausia, kiekvienam iš penkių civilinių ieškovų iš bendrovės „Lietuvos draudimas“ priteista po 1726,4 lito neturtinės žalos atlyginimo. Iš nuteistojo S.Šostako dviems ieškovams priteista po 118 273 litus, dar dviem – po 58 273 litus, o penktajam nukentėjusiajam – 88 273 litai.

Iš „Lietuvos draudimo“ Andrejui Golubovui priteista sumokėti 29 927 litus, o Tomui Žukui – 18 358 litus turtinės žalos atlyginimo.

Teismas taip pat nurodė nuteistajam atlyginti nukentėjusiesiems advokatų išlaidas. Žuvusiųjų artimieji prašė buvusį policininką laikyti nelaisvėje maksimaliai ilgai – 10 metų. O bendra ieškinio suma siekė apie 0,7 milijono litų.

Kaip žinoma, 2011 m. vasario 13-osios naktį greitkelyje Vilnius–Kaunas Sigito Šostako vairuojamo „Audi A6 Avant“ automobilio smūgis į, kaip nustatė ekspertai, net 89 km/val. lėčiau važiavusio „Opel Vectra“ galą nusinešė trijų Kauno medikų – Rimgaudo Kazimiero Žuko, Vidos Žukienės ir Audronės Golubovienės, gyvybes.

Tyrimo metu nustatyta, kad avariją S.Šostakas sukėlė būdamas neblaivus (atlikus vairuotojo kraujo tyrimą, nustatytas 1,09 promilės alkoholio girtumas).

Po nelaimės pasitraukti iš pareigų buvo priverstas ir tuometis policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Antradienį po nuosprendžio paskelbimo S.Šostakas nesipiktino dėl to, kokias sumas iš jo priteisė. Vyras svarstė, kad jų išmokėti nespės per visą gyvenimą, tačiau tai daryti galbūt užbaigs jo vaikai (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo iškart, tačiau trijų sostinės teisėjų verdiktas dar gali būti patikrintas kasacine tvarka, pateikus skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

VIDEO: 15min.lt - nuosprendis Sigitui Šostakui Vilniaus apygardos teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius