Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvą pametęs 21 metų vilnietis medžiokliniu peiliu suniokojo 18 automobilių

Nestabilios psichikos jaunas vyras sostinės Karoliniškių daugiabučių namų kiemuose žvėriškai niokojo stovinčius automobilius.
Subraižytas automobilis
Asociatyvinė iliustracija: subraižytas automobilis

Psichikos ligomis sergantys žmonės ne tik kenčia patys, bet ir aplinkinių gyvenimą paverčia nepakenčiamu. Lapkričio 4 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė, kaip spėjama, sutrikusios psichikos jaunuolį (gimusį 1993 m.), kuris savo nepasitenkinimą išliejo ant automobilių.

Vilniaus policijos nuotr./Subadytas variklio dangtis
Vilniaus policijos nuotr./Subadytas variklio dangtis

Vyras savo taikiniu pasirinko Karoliniškių daugiabučių namų kiemuose stovinčius automobilius ir apgadino „Mercedes Benz“, „Toyota“, „Volvo“, „Chrysler“, BMW, „Audi“ ir kitų markių automobilius – pradūrė variklių dangčius, bagažines, veidrodėlius, kėbulus. Į policiją kreipėsi 10 transporto priemonių savininkai. Įvykio vietų apžiūros metu nustatyta, kad subadyti dar 8 automobilių variklio dangčiai, kurių šeimininkai dar nesikreipė į policiją ir neparašė pareiškimų. Tokio pobūdžio nusikaltimų buvo užregistruota ir Pilaitės rajone, pažymima Vilniaus apskrities VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Sulaikytas įtariamasis kaltę pripažino, bet savo chuliganiško poelgio priežasčių paaiškinti negalėjo. Pareigūnai paėmė ir nusikaltimo įrankį – medžioklinį peilį.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d.).

Dvidešimt vienerių vaikinui, jei jis būtų pakaltinamas, grėstų viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Taip pat tektų atlyginti automobilių savininkams padarytą žalą.

Vilniaus policijos nuotr./Subadytas variklio dangtis
Vilniaus policijos nuotr./Subadytas variklio dangtis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius