Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gariūnuose“ aptikta klastotų prekių

Šeštadienį (lapkričio 19 d.) Vilniaus teritorinės muitinės ir policijos pareigūnai, tikrindami „Gariūnų“ turgavietėje dirbančius prekeivius, aptiko apie pusę šimto įvairių prekių, kurios, kaip įtariama, pagamintos pažeidžiant registruotų „Louis Vuitton“, „Gucci“, „Burberry“, „Armani“ ir kitų prekės ženklų savininkų intelektinės nuosavybės teises.
Klastotos prekės
Klastotos prekės. / VTM nuotr.

Šis patikrinimas buvo skirtas kovai su prekių, neteisėtai pažymėtų registruotais prekių ženklais, platinimu Vilniaus „Gariūnų“ turgavietėje.

Patikrinimo metu pareigūnams įkliuvo prekeivė, kuri, kaip įtariama, neteisėtai pardavinėjo klastotas prekes, pažymėtas žinomų gamintojų prekės ženklais.

Siekdami nustatyti pažeidimus, pareigūnai nupirko 100 Lt kainavusią prekės ženklu „Louis Vuitton“ pažymėtą moterišką palaidinę. Patikrinimo metu prekyvietės savininkai pareigūnams nepateikė dokumentų, patvirtinančių teisėtą realizuojamų prekių įsigijimą, mėgino aiškinti, kad nieko nežino apie tai, jog prekiauja, kaip įtariama, klastotais daiktais. Atidžiau patikrinę prekybos vietą, pareigūnai rado apie pusę šimto supakuotų moteriškų palaidinių, džinsų ir striukių. Patikrinimo metu sulaikyti, kaip įtariama, klastoti daiktai, bus perduoti specialistams ištirti – po tyrimo paaiškės prekių vertė. Pasak pareigūnų, originalių tokių prekių vertė siekia apie 100 tūkst. Lt.

Bendradarbiaudami kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, muitininkai šiais metais jau 11 kartų tikrino įvairias turgavietes. Bendrų patikrinimų metu  sulaikyta beveik 4 tūkst. įvairių, kaip įtariama, klastotų prekių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius