Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gariūnuose aptiktas kontrabandos sandėlis, sulaikyti trys automobiliai

Gavę anoniminį pranešimą apie galimai sandėliuojamą cigarečių kontrabandą, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pirmadienį patikrino vieną iš Gariūnų prekyvietėje esančių kioskų. Čia pareigūnai užklupo trejetą vilniečių, iš lengvųjų automobilių į minėtą kioską kraunančių nelegalias cigaretes. Du iš sulaikytųjų muitinės pareigūnams sostinės gatvėse buvo įkliuvę vos prieš mėnesį – irgi su cigarečių kontrabanda.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Gavę informacijos, kad viename iš Gariūnų turgavietės kioskų galimai sandėliuojami nelegalūs rūkalai, MKT pareigūnai rugpjūčio 25-osios popietę, apie 14 val. netikėtai patikrino šią vietą. Čia jie pačiame darbų įkarštyje užklupo 3 vyriškius, vilniečius A.B., G.L. ir K.Š, iš lengvųjų automobilių kraunančius cigarečių dėžes į minėtą kioską.

Du iš krovikų pareigūnams buvo jau gerai pažįstami – vos prieš mėnesį, liepos viduryje, muitinės mobiliųjų grupių patrulis juos buvo sulaikęs Naujoje Vilnioje, vežančius cigarečių kontrabandą. Nors dėl minėto įvykio šiai porelei ir buvo pradėtas ikiteisminis įvykis, kaip matyti, netrukus jie vėl grįžo prie „seno amato“.

Kioske pareigūnai aptiko 10 tūkst. pakelių „Minsk 5 Superslims“ ir „Minsk Capital“, o dar 13 500 pakelių baltarusiškų rūkalų buvo likę automobiliuose. Bendra sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė – 171 tūkst. Lt, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko antradienį paviešintame pranešime.

Trijulė buvo sulaikyta dviem paroms.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 – 2 str. 1 d.).

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius