-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Garsi kalinė Alma Bružaitė Kalėdas sutiks ne viena

Kalėti iki gyvos galvos nuteista Alma Bružaitė šias Kalėdas Lukiškių vienutėje sutiks ne viena. Švenčių išvakarėse jai padaryta iki šiol negirdėta išimtis – leista kalėjimo kameroje laikyti kačiuką.
Alma Bružaitė (Jonaitienė)
Alma Bružaitė (Jonaitienė) / Rolando Parafinavičiaus/Scanpix nuotr.

Lukiškių kalėjimo direktorius Alvydas Maknickas teigė, kad kačiukas – tai Kalėdų dovana 37 metų A.Bružaitei. Leisti auginti gyvūnėlį prašė tiek už dviejų savo sūnų nužudymą nuteista moteris, tiek jos globėjai. Plačiau apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Atsižvelgta į tai, kad A.Bružaitė, viena kalinti vyrų kalėjime, negali pasinaudoti teise prašyti atlikti bausmę toje pačioje kameroje su kitu Lukiškių įnamiu, atliekančiu bausmę iki gyvos galvos. Kaliniams vyrams suteikiama tokia galimybė.

„Vis koks nors gyvas padarėlis bus šalia A.Bružaitės. Tai veikia raminamai, sumažina stresą”, – sakė Lukiškių kalėjimo direktorius.

A.Maknickas pabrėžė, kad A.Bružaitės kačiukas – išimtis: „Nežinia, kas būtų, jei visi nuteistieji norėtų gyvūnėlio. Juk kyla daugybė higienos, sanitarijos, šėrimo ir kitų problemų.“

Lukiškių kalėjime kaliniai, gavę administracijos leidimą, gali laikyti akvariumus su mažomis žuvytėmis.

Tačiau kamerose labai ankšta, tad dažnai nėra net kur to akvariumo pastatyti, kyla problemų keičiant vandenį.

Lietuvoje kaliniams neleidžiama kamerose laikyti naminių gyvūnų. Po kalėjimus sklindančiose istorijose minimos tik žiurkės ir tarakonai, kuriuos pavykdavo prisijaukinti bendravimo ištroškusiems kaliniams.

Iki šiol tik vienam kitam pavykdavo laikyti šunį ar katę laisvesnio režimo pataisos namuose. Bet ne kameroje, o kieme įrengtuose voljeruose.

A.Maknicko teigimu, laikyti kačiuką A.Bružaitei leista ir todėl, kad ji turėtų veiklos. Mat ši kalinė nuolat prašo duoti darbo. Bet jai, vienintelei moteriai tarp nuteistų vyrų, ne visada galima jo rasti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius