Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsių žurnalistų komandą nuteisti prašančio buvusio Vilniaus policininko taikiklyje – ir teisėja

Buvęs Vilniaus policijos pareigūnas Petras Klimavičius susodino į kaltinamųjų suolą buvusios LNK laidos „Abipus sienos“ kūrėjus – prodiuserį Virginijų Gaivenį ir jo komandą. P.Klimavičius reikalauja nuteisti žurnalistus ir įpareigoti juos sumokėti jam 359 tūkst. litų kompensaciją. Tačiau teisti „Abipus sienos“ komandos kol kas nėra kam – trečiadienį ekspolicininkas P.Klimavičius pareiškė nušalinimą jo iškeltą bylą nagrinėjančiai teisėjai Danutei Mickevičienei.
Petras Klimavičius
Petras Klimavičius / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Laikinai užstrigo teismo procesas, kuriame į kaltinamų suolą buvusio Vilniaus policijos pareigūno Petro Klimavičiaus iniciatyva yra susodinti žinomi žurnalistai Giedrius Leškevičius, Diana Mundrienė ir Virginijus Gaivenis, kūrę LNK laidą „Abipus sienos“.

Trečiadienio posėdyje vos išgirdęs, kad teismas netenkina vieno jo prašymo, privatus kaltintojas P.Klimavičius paskelbė esąs priverstas reikšti nušalinimą teisėjai Danutei Mickevičienei.

P.Klimavičius tokiam įvykių posūkiui buvo gerai pasiruošęs – motyvuotą prašymą dėl teisėjos nušalinimo buvo parengęs raštu ir atsinešęs į posėdį.

Privačiam kaltintojui užkliuvo, kad teismas neleido dalyvauti posėdyje jo advokatui, nepateikusiam, teisėjos požiūriu, tinkamų atstovo teisinį išsilavinimą patvirtinančių dokumentų.

Ar nusišalins nuo šios bylos, teisėja D.Mickevičienė skelbs vasario 6 dieną. Jei teisėja nesitrauks, procesas galės būti teisiamas, o priešingu atveju byla būtų perduota kitam teisėjui ir ją nagrinėti tektų iš naujo.

VIDEO: 15min.lt - P.Klimavičiaus ir LNK laidos kūrėjų byla teisme

Kaip jau pasakojo 15min.lt, teismas sostinėje nagrinėja anksčiau policijoje dirbusio, specialųjį nekarinį komisaro inspektoriaus laipsnį įgijusio, bet pareigų netekusio vadinamojo policijos poeto P.Klimavičiaus reikalavimą nubausti tris žinomus žurnalistus dėl šmeižimo ir įžeidimo.

Poezijos knygos „Mentas negali nemylėti“ autorius P.Klimavičius pasijuto apšmeižtas po to, kai „Abipus sienos“ 2012 m. sausį pasakojo apie šio buvusio pareigūno sąsajas su „Vilniaus brigada“ ir nusikaltimus už kuriuos vyriškis buvo nuteistas.

P.Klimavičius yra minėjęs, kad sutiktų nutraukti šią bylą už 50 000 litų kompensaciją. Tačiau žurnalistai nepanoro mokėti, nes nesijaučia nusikaltę.

15min.lt primena, kad jau per praėjusį šios bylos posėdį 2012 m. gruodį teisme buvo kilusi sumaištis, kai P.Klimavičius pareiškė pageidavimą šiame procese turėti įgaliotąjį atstovą, tačiau negalėjo įrodyti pasirinkto teisininko kvalifikacijos.

Tąsyk teismas protokoline nutartimi neleido teisės mokslus sovietmečiu baigusiam Algirdui Krasauskui dirbti šioje byloje.

P.Klimavičius buvo pažadėjęs pateikti teismui visus reikiamus dokumentus, kurie patvirtina, kad TSRS Vidaus reikalų ministerijos Minsko aukštosios mokyklos Vilniaus fakultetą baigęs A.Krasauskas gali teisėtai atstovauti jo interesams šioje byloje.

„Yra toks švietimo ir mokslo ministro įsakymas. Šitas diplomas pilnai atitinka reikalavimus“, – trečiadienį teismą tikino P.Klimavičius.

Tačiau teisėja atkreipė dėmesį, kad ministro įsakyme minimas būtent Vilniaus fakultetas, o A.Krasausko diplome – Minskas.

„Yra įstatymai ir jų privalome laikytis“, – teisėja aiškino, kad negali leisti dalyvauti procese tinkamai neprisistačiusiam teisininkui ir klausė, ar P.Klimavičius sutinka tęsti bylą be A.Krasausko.

„Ne, nesutinku, gerbiama teisėja! Jeigu jūs nesutinkate su ministro įsakymu, tai čia jau kitas reikalas. Taigi, jeigu Krasauskas, jūsų nuomone, negali dalyvauti byloje, aš reiškiu jums oficialiai nušalinimą!“, – emocingai dėstė buvęs policininkas.

Jo iš anksto turėtame prašyme yra nurodoma, kad teisėja neteisėtai ir nepagrįstai pažeidė jo teisę į gynybą. Anot P.Klimavičiaus, tuo pažeidžiamos ne tik Baudžiamojo proceso kodekso ir Lietuvos Konstitucijos, bet ir Europos Žmogaus Teisių konvencijos nuostatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius