Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Gediminui Jackai netinka, kad bus nutraukta jo byla dėl užsakomosios žmogžudystės: teisme jis nori išteisinimo

Rezonansinėje Gedimino Jackos baudžiamojoje byloje šį Palangos verslininką ginantis advokatas parengė didžiulės apimties baigiamąją kalbą, kurioje akcentuojama ne inkriminuojamų nusikaltimų senatis, o šios bylos ydos ir visiškas G.Jackos nekaltumas.
Gediminas Jacka
Gediminas Jacka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Labiausiai dėl Palangos kurhauzo reikalų išgarsėjęs 63 metų verslininkas Gediminas Jacka nenori ramiai sėdėti kaltinamųjų suole ir laukti, kol jo byla bus nutraukta dėl nusikaltimų senaties.

Kaltinamas tuo, kad 1993 metais iš keršto organizavo Telšių verslininko Hilarijaus Gedimino Sasnausko nužudymą, G.Jacka dabar Vilniaus apygardos teisme nori išgirsti savo atžvilgiu išteisinamąjį nuosprendį. Verslininkas nenori, kad visuomenės akyse liktų visą gyvenimą atsakingas už H.G.Sasnausko žmogžudystę, nors teisme šis kaltinimas nebus įrodytas.

Kaip žinoma, dukrą aktorę turintis G.Jacka Vilniaus apygardos teisme jau nuo 2008 m. yra teisiamas didelėje nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje be jo paties dėl nužudymų ir kitų nusikaltimų yra kaltinami Saulius Skėris (šiam kaltinamajam mirus, jo atžvilgiu byla nutraukta), Viktoras Mula, Audrius Skėris, Markas Kardišauskas, Šarūnas Juodžbalys, Jonas Bielskis, Arikas Pastuškovas, Gintautas Žukauskas, Danguolė Vaidžiulienė, Benas Juodris, Mantas Juodris ir Anatolijus Vasiljevas. 

„Jacka pakankamai išsamiai motyvavo, kodėl jam nereikėjo žudyti Sasnausko. Juolab tokie drastiški veiksmai prieš žmogų prieštaravo Jackos įsitikinimams“, – penktadienio popietę teisme pareiškė Palangos verslininko advokatas. Jo baigiamoji kalba tęsėsi bemaž pusantros valandos.

Bylos duomenimis, verslininkas G.Jacka, siekdamas atkeršyti H.G.Sasnauskui už kreipimąsi į teisėsaugą ir duotus parodymus baudžiamojoje byloje, kurių pagrindu Mažeikių rajono teismo 1984 metų nuosprendžiu palangiškis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas laisvės atėmimo bausme už kurstymą duoti kyšį, nusprendė suorganizuoti verslininko iš Telšių nužudymą.

Prokuratūra teigia, kad 1993 metų pradžioje G.Jacka paprašė J.Bielskio surasti žmogų, kuris už 5 tūkst. JAV dolerių atlygį nužudytų H.G.Sasnauską.

Pagal bylos medžiagą, J.Bielskis su bendru 1993-ųjų sausio 22-osios vakarą iš nenustatyto 16-o kalibro nupjautavamzdžio medžioklinio šautuvo iššovė į H.G.Sasnauską, kai šis lipo iš savo automobilio VAZ 2109.

Verslininkas nuo sužalojimų po kelių valandų mirė ligoninėje.

Po nužudymo J.Bielskis gavo žadėtus 5 tūkst. JAV dolerių ir perdavė nusikaltimą įvykdžiusiam Sauliui Skėriui.

Kaip skelbta anksčiau, įtarimai organizavus šį nusikaltimą G.Jackai buvo pateikti tik praėjus 12 metų, kai apie jį papasakojo su teisėsauga sutikęs bendradarbiauti J.Bielskis.

„Bielskis pats asmeniškai nežino jokios su Sasnausko nužudymu susijusios informacijos“, – penktadienį teisme kartojo G.Jackos advokatas.

Vilniaus apygardos teismas gynėjų pasisakymus šioje byloje baigė. Proceso dalyviams beliko išklausyti pačių kaltinamųjų paskutinio žodžio. Paskelbta posėdžio pertrauka iki kitos savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius