Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedintis V.Martišiutės mylimasis ištyrė, kaip žudikas surezgė dainininkei pinkles, atėmė gyvybę ir pasislėpė

Jei nebūsi mano, būsi niekieno. Tai ne frazė iš kokio nors siaubo romano, o realiai šiomis dienomis įgyvendintas ir visą Lietuvą sukrėtęs scenarijus. Kriminalinės „meilės“ kaina – dvi gyvybės: buvusi grupės „Studija“ vokalistė Vilma Martišiutė buvo nušauta, o įtariamasis žudikas Rolandas Ambroza nusižudė užspeistas policijos. Naujų santykių įkarštyje mylimosios netekęs V.Martišiutės draugas Rimgaudas nebedrasko sau širdies spėlionėmis, ar jis pats arba policija turėjo vilčių išgelbėti jauną moterį.
Vilma Martišiutė
Vilma Martišiutė / Asmeninio albumo nuotr.

Pamiltos ir globotos moters netekusio klaipėdiečio balse – susitaikymas su likimu. Vyras darė viską, ką galėjo, kad išgelbėtų 44 metų Vilmos Martišiutės gyvybę.

Ar viską gerai ir greitai atliko ir policija, buvęs pareigūnas abejoja. Tačiau dabar, kai pagrindinis įtariamasis užspeistas į kampą nusižudė, ir šis klausimas nebeturi didelės reikšmės.

Gedinčio Rimgaudo išpažintis 15min – tuo pačiu ir sunkiai suvokiamo V.Martišiutės terorizavimo, įviliojimo į spąstus, galimo prievartavimo ir nužudymo scenarijaus atkūrimas.

Advokato padėjėjui žūtbūt reikėjo dainininkės

Rimgaudas 15min teigė, kad jo santykiai su Vilma buvo tik įsibėgėjantys, tačiau simpatija buvo abipusė, o planai rimti.

Facebook.com/Pagrindinis įtariamasis – Rolandas Ambroza
Facebook.com/Įtariamasis Rolandas Ambroza.

Skirtingai nei su Rolandu iš Tauragės.

Dainininkė su tauragiškiu bendravo, tačiau tik draugiškai ir dalykiškai.

Tuo tarpu Rolandas Ambroza – 52 metų garsaus jau mirusio Tauragės mediko sūnus (pastaruoju metu uostamiestyje dirbęs advokato padėjėju) – žūtbūt siekė artimesnių santykių.

„Jie buvo lyg ir draugai. Kaip ji pati sakė – tik draugai. O jam ji baisiai krito į akį, ir jis norėjo daugiau. Bet Vilma jį atstūmė“, – atsiduso 15min pašnekovas.

Pokalbis dėl darbo – tik masalas

R.Ambroza, kaip advokato padėjėjas, talkindavo menininkei V.Martišiutei tvarkydamas teisinius reikalus, dokumentus. Kai vyriškio dėmesys pasidarė pernelyg įkyrus, V.Martišiutė Rolando stengėsi vengti.

Nebuvo jokio Vilmos pokalbio dėl darbo, į kurį esą dainininkė buvo priversta keliauti šeštadienio vakarą – Rimgaudas įsitikinęs, kad tai buvo klastingų R.Ambrozos spąstų dalis.

Gerbėjas persekiojo vis įkyriau

V.Martišiutės palankumo jos gerbėjas siekė ne pačiais džentelmeniškiausiais būdais. „Jis ir sekiodavo ją po Klaipėdą, ir visokias žinutes rašinėdavo. Skambinėjo jai dažnai. Tai tęsėsi apie porą mėnesių“, – pasakojo Rimgaudas.

Tuo tarpu Vilmos santykiai su naujuoju draugu tik stiprėjo, vasario 10 d., savo dingimo išvakarėse, dainininkė savajame „Facebook“ profilyje pakeitė statusą: „Įsipareigojusi.“

Moterį kaipmat užplūdo bičiulių sveikinimai, artimieji linkėjo Vilmai laimės ir santykių pažangos.

„Facebook“ nuotr./Vilma Martišiutė
„Facebook“ nuotr./Vilma Martišiutė

„Su ja beveik ir gyvenau jau dabar“, – atvirai paaiškino Rimgaudas.

Derybos prasidėjo kelionės metu

Šeštadienį V.Martišiutės laukė mistinis pokalbis „dėl darbo“. Kaip paaiškėjo vėliau, kelionė į Rietavą klaipėdietei buvo pražūtinga.

„Papasakosiu nuo pradžių: Vilmai paskambino kažkokia moteris. Tuo metu mes su ja buvome Olandijoje. Skambino užsakovė, kuri pasakė – man reikia dainininkės vasario 18 dienai. Jos sutarė sąlygas, aptarė piniginius reikalus. Tada Vilma pasiteiravo – o kokią jūs turite aparatūrą? Užsakovė atsakė, kad kažkokią turi“, – pasakojo Rimgaudas.

Tariama užsakovė prisipažino nežinanti, ar aparatūra tiks koncertui, todėl Vilma panoro pati pasižiūrėti ir pasirūpinti, kad iš techninės pusės jos pasirodymui Rietave nieko nepritrūktų.

Rietave pateko į žudiko pasalą?

Parvykusi iš Nyderlandų į Lietuvą, Vilma su rietaviške žinutėmis susirašė, kad koncerto vietą galima būtų apžiūrėti šeštadienį vakare. Užsakovė žadėjo, kad pasitiks Vilmą autobusų stotelėje, nuveš į sodybą, viską parodys, o vėliau mielai parveš į Klaipėdą.

15min nuotr./Automobilis, kuriame rasta nužudyta Vilma Martišiutė
15min nuotr./Automobilis, kuriame rasta nužudyta Vilma Martišiutė

„Aš pats irgi esu muzikantas. Jei tik reikėtų, būčiau ten jai viską pajungęs, sutvarkęs. Bet tą vakarą aš kartu su Vilma vykti negalėjau – vakare turėjau darbuotis. Negalėjau jos nuvežti, bet Vilma pasiryžo nuvažiuoti autobusu“, – pasakojo Rimgaudas.

Jis įsitikinęs, kad Rietave Vilmos laukė ne pasiruošimas būsimam pasirodymui, o užsikonspiravęs Rolandas. Dainininkė žinojo, kokį automobilį advokato padėjėjas vairuoja, todėl R.Ambroza vienoje Tauragės įmonėje buvo išsinuomojęs apynaujį „Renault“ (būtent šioje transporto priemonėje vėliau ir bus aptiktas aukos kūnas).

„Jam kažkaip pavyko ją įsisodinti į mašiną ir kažkur nuvežti. Garantuotai jis šeštadienį ją ir nužudė. Greičiausiai ir išprievartavimas ten bus...“ – neabejoja Vilmos vyras.

Plūdo keistos ir bauginamos žinutės

Rimgaudas paskutinį kartą buvo susisiekęs su Vilma, kai ji buvo pakeliui į Rietavą. Vėliau, apie 20 val., jis vėl pamėgino jai prisiskambinti. Kvietimas buvo, tačiau telefono ragelio niekas nekėlė.

Rimgaudas minėjo svarbią detalę: jo mobiliajame buvo išsaugotas tariamos užsakovės telefono numeris, nes Olandijoje nusėdus Vilmos aparatui ji buvo davusi savo draugo numerį kaip atsarginį. „Užsakovė“ atsiuntė žinutę: „Mes jau pasamdėm dainininkę, jūsų paslaugų atsisakysime.“

Vilmos draugas pasakojo: „Kai Vilma šeštadienio vakarą nebeatsiliepė, aš skambinau ir tuo išlikusiu numeriu. Irgi niekas nekėlė ragelio. O kai aš parašiau žinutę, tai man atrašė: baliavojam. Aš įspėjau, kad kreipsiuos į policiją, skelbsim paiešką. Pagalvojau, kas per velniava, kai man atsakė: tuoj Vilma pati savo pareiškimus spręs. Žinutės buvo tokios kvailos, keistos, kaip apsirūkiusio žmogaus. Nutariau, kad ten jau tikrai ne moteris – moteris tokių nesąmonių nerašytų.“

Lietuvos Policijos ir „Facebook“ nuotr./Vilma Martišiutė ir jos nužudymu įtariamas Rolandas Ambroza
Lietuvos Policijos ir „Facebook“ nuotr./Vilma Martišiutė ir jos nužudymu įtariamas Rolandas Ambroza

Atsidusęs Rimgaudas dar pridūrė: „Akimirką pagalvojau – velnias, gal tikrai užbaliavojo. Bet tuo pačiu žiauriai negera nuojauta buvo...“

Žudikas pasirūpino, kad aukos telefonas veiktų

Rimgaudas girdėjo svarstymų, kad Vilma neva „švenčia valentinkę“, tačiau nuojauta jam sakė, kad būtina veikti pačiam ir raginti nedelsti pareigūnus.

„Vilmos telefonas visą laiką buvo įjungtas. Visą laiką. Ten galėjai skambinti, kiek nori, tik niekas neatsiliepė. Pirmadienį vakare aš rašiau pareiškimą policijai. Pagal tą įjungtą telefoną pareigūnai atsekė, kad jis yra Tauragėje. Tada man ir šovė mintis – ji buvo sakiusi, kad tas jos persekiotojas yra iš Tauragės!

Dar antradienį policininkai tikrino Daržų gatvėje prie Ambrozų namo stovintį nuomotą „Renault“ automobilį, tačiau galėjo nepastebėti ant galinės sėdynės gulinčio V.Martišiutės kūno su trimis šautinėmis žaizdomis.

Jis specialiai paliko tą jos telefoną savo bute Tauragės centre. Telefonas buvo įjungtas į elektrą, kad pastoviai veiktų. Tam, kad jis delstų laiką. Policija to telefono iš pradžių irgi nerado, o trečiadienį jau rado“, – tuo, ką išsiaiškino, dalijosi Vilmos draugas.

Pradingus tauragiškiui, „suėjo galai“

Vieną dieną (antradienį) pačiam Rimgaudui paskambino Klaipėdos advokatas, kurio padėjėju dirbo R.Ambroza. Suglumęs teisininkas informavo, kad dingo ir Rolandas.

Advokatas taip pat minėjo, kad R.Ambrozos jau ieško ir automobilių nuomotojai, kuriems tauragiškis sutartu laiku nesugrąžino „Renault“.

„Tada man suėjo visi galai – čia tas viską daro“, – sakė klaipėdietis Rimgaudas.

Klaipėdiečio žiniomis, dar antradienį Tauragės policininkai tikrino Daržų gatvėje prie Ambrozų namo stovintį nuomotą „Renault“ automobilį, tačiau galėjo nepastebėti ant galinės sėdynės gulinčio V.Martišiutės kūno su dviem šautinėmis žaizdomis krūtinėje ir viena rankoje.

„Neįsivaizduoju, kaip jie galėjo pražiopsoti. Aš pats ją radau ten“, – prasitarė 15min pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius