Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 16 /20:15

Gelbėdamas kolegą nuo nemalonumų, Lazdijų policininkas užsidirbo baudžiamąją bylą

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto poskyrio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Tyrimas pradėtas penktadienį, birželio 13-ąją.
Policininkas sulaiko nusikaltėlį.
Asociatyvinė iliustracija: policininkas sulaiko nusikaltėlį. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie tai pirmadienio pavakarę paskelbė komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė. 

Alytaus apskrities policijos komisariato atstovai šykščiai pateikia informacijos apie šį tyrimą, mat jis tiesiogiai liečia du policijos pareigūnus – Lazdijų rajono policijos komisariato patrulių būrio vyresnįjį patrulį 40 metų Dalių Valukonį ir 39-erių to paties komisariato budėtoją Žydrūną Petušką. 

Tačiau protokolą dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo D.Valukonis surašė ne kolegai policijos pareigūnui, bet jo žmonai Dianai Petuškienei

15min.lt šaltinių žiniomis, tyrimą Imuniteto tarnybos pareigūnai pradėjo gavę informacijos iš Policijos departamento, tikrinančio vietos komisariatuose surašomų administracinės teisės pažeidimų protokolų atitikimą pažeistiems teisės aktams.

Foto radarų užfiksuotose nuotraukose apie administracinius teisės aktų pažeidimus, šiuo atveju, šaltinių teigimu, – už greičio viršijimą, užfiksuotas Ž. Petuška. Tačiau protokolą dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo D.Valukonis surašė ne kolegai policijos pareigūnui, bet jo žmonai Dianai Petuškienei.

Tokiu būdu policijos pareigūnas išvengė tarnybinio tyrimo ir administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. 

Tačiau tokia paslauga atsisuko prieš protokolą surašiusį D.Valukonį. Pareigūnui iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnyboje bei dokumentų klastojimo. 

Pasak Lazdijų rajono policijos komisariato viršininko Gintaro Krasnicko, žinia apie galimą pavaldinių nusikaltimą jam buvo nemaloni staigmena.

„Iki šiol viską žinau tik gandų lygyje, D.Valukonis atostogauja, nieko negaliu jums daugiau komentuoti“, – sakė Lazdijų rajono policijos vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius