Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelbėjo įmonę – prarado butą

„Padėkite sustabdyti mano turto varžytines!“ – su tokiu prašymu į Kauno rajono prokuratūrą kreipėsi žudytis bandęs 40-metis, neseniai palaidojęs motiną, kurios širdis neatlaikė žinios apie sūnų užgriuvusias bėdas.
Temos: 1 Savižudybė

Prokurorų užtarimo prašantis vyriškis turi silpnybę alkoholiui. Dėl jos vyras nepritapo užsienyje, kur ieškojo darbo. Grįžęs į Lietuvą ilgai nerado darbo ir čia. Bet pernai gruodžio pradžioje jam pavyko įsidarbinti staliumi vienoje pakaunėje veikusioje bendrovėje.

„Padėkite sustabdyti mano turto varžytines!“ – su tokiu prašymu į Kauno rajono prokuratūrą kreipėsi žudytis bandęs 40-metis, neseniai palaidojęs motiną, kurios širdis neatlaikė žinios apie sūnų užgriuvusias bėdas.

Iš pradžių jis dirbo nelegaliai. Vėliau jam buvo pasakyta, kad jau įdarbintas oficialiai. Tada darbdavys prašneko ir apie kažkokį užsakymą. Neva šis turėtų išgelbėti bankrutuojančią jų įmonę. Darbdavys naujajam darbuotojui buvo malonus: kartais darbo metu įpildavo jam alkoholio, kartais parveždavo namo.

Išdirbęs vos kelias savaites, darbdavio globotinis dėl įmonės savo vardu pasiskolino 90 tūkst. litų. Jam teko užstatyti savo butą. Dokumentai patvirtinti notaro kontoroje.

Pasiskolinti pinigai buvo perskolinti darbdaviui. Šis irgi surašė paskolos raštelį, žadėdamas mokėti tokio paties dydžio palūkanas, kokių prašė ir pinigus paskolinęs geradaris. Bet šis skolos raštelis pas notarą nebuvo patvirtintas.

Sukonkretinti sandėrio aplinkybių 40-metis negali – beveik neišsiblaivydavęs. Prisimena tik tiek, kad darbdavys pasiskolino 88 tūkst. litų. Kur dingo dar 2 tūkst. litų, nežinia.

Neturi 40-metis ir minėtos „sutarties“ su darbdaviu, nors, anot prokurorų, jeigu ir turėtų, naudos iš to būtų mažai. Notaro nepatvirtinta 500 litų viršijanti paskolos sutartis – teisme menkas įrodymas. Nebent skolininkas geranoriškai prisipažintų.

40-metis teigia manęs, kad jo darbdavys – geras žmogus. Neva kartą jis jau tai įrodė. Mirus širdies ligą turėjusiai motinai (ją pribaigė žinia apie užstatytą butą, kuriame gyveno ir ji) darbdavys davęs jam kažkiek pinigų. Tačiau iš tikrųjų tai buvo skola už darbą, kurią pavyko išsireikalauti tik tokiu būdu.

Praėjus trims dienoms po pinigų perskolinimo darbdavys pareiškė bankrutuojantis. Kartu su kitais darbininkais nemokamų atostogų buvo išvarytas ir skolintojas. Netrukus jis sulaukė rašto, kad baigiasi terminas, per kurį privalu sumokėti palūkanas už skolą. Priešingu atveju – skola bus išieškota.

40-metis turi tik butą, kurį pats užstatė skolintojui. Kur šiandien yra darbdavys, jis nežino. Žino tik jo vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius