Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ direktorė Audronė Stanaitienė stos prieš teismą, jai gresia iki 8 metų nelaisvės

FNTT tyrėjai atskleidė Gelgaudiškio vaikų darželio direktorės Audronės Stanaitienės machinacijas.
Litai
Litai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame atskleisti Šakių rajono Gelgaudiškio vaikų darželyje vykdyti sukčiavimai, kai apgaule buvo įgyta beveik 280 tūkstančių litų.

Direktorė Audronė Stanaitienė įtariama piktnaudžiavimu tarnyba, o buhalterėmis dirbusios A.B. ir O.R. bei trys artimi darželio vadovės giminaičiai, fiktyviai dirbę įstaigoje, įtariami sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Nustatyta, kad 2005–2009 metų laikotarpiu vaikų darželio vadovė savo artimus giminaičius – 26-erių G.K., pastarosios vienmetę L.S. ir 49-erių R.S. – įdarbino naktiniais sargais. 

FNTT tyrėjai išaiškino, kad realiai vaikų darželio direktorės giminaičiai jame nedirbo, bet klastojant įstaigos dokumentus ir apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą darželio buhalterė 33-ejų A.B., kurią vėliau pavadavo 58-erių O.R., per mėnesį jiems išmokėdavo vidutiniškai per 3 tūkstančius litų siekiančius atlyginimus.

FNTT tyrėjai išaiškino, kad Gelgaudiškio vaikų darželio buhalterinės apskaitos dokumentuose užfiksuota, jog kai kurie įstaigos darbuotojai buvo įdarbinti kasininkais ar buhalteriais. Išaiškinta, kad apie apgaules nieko neįtariantiems darbuotojams pagal dokumentus buvo mokami gerokai didesni atlyginimai, tačiau realiai šie darbuotojai atlygį gaudavo tik už vieną darbą, kuris vidutiniškai siekdavo 600–800 Lt per mėnesį. Be to, atskleista, kad per ketverius metus vaikų darželio direktorė 2 kartus padidino sau mokamą atlyginimą, o buhaltere dirbusiai 33-ejų A.B. buvo mokamas 3,5 karto didesnis atlyginimas, nei buvo rekomendavusi įstaigą finansuojanti Šakių rajono savivaldybė.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad per ketverius metus, klastojant dokumentus ir apgaulingai tvarkant apskaitą, apgaule įgyta daugiau nei 200 tūkst. Lt Šakių rajono savivaldybės biudžeto lėšų, o beveik 80 tūkst. Lt – fiktyviai sargėmis dirbusioms G.K., L.S. ir buhalterei A.B. mokant motinystės bei motinystės (tėvystės) pašalpas.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Įtariamiesiems už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, primenama FNTT atstovės spaudai Rūtos Andriuškaitės pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius