Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generalinė prokuratūra nusprendė nepradėti tyrimo dėl STT pareigūno veiksmų

Generalinė prokuratūra nusprendė nepradėti tyrimo dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūno, atleisto už pareigūno vardo diskreditavimą.
Renginio akimirka
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Prokuroras priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, kadangi nenustatė Baudžiamajame kodekse numatytų požymių, reikalingų jį pradėti. Nenustatyta, kad tyčia – turi būti tyčia veikta prieš valstybę, kaip ir nenustatyta didelė žala valstybei. Matyt, įtakos turėjo ir tai, kad tas pareigūnas jau buvo nubaustas tarnybine nuobauda“, – BNS antradienį sakė prokuratūros atstovė Vilma Mažonė.

Kaip praeitą savaitę STT pranešė, kad Vilniaus valdybos darbuotojas už pareigūno vardo diskreditavimą buvo atleistas iš pareigų. Toks sprendimas priimtas išanalizavus visuomenės informavimo priemonių atstovams trečiųjų asmenų pateiktą garso įrašą, kuriame užfiksuotas dviejų STT pareigūnų pokalbis.

Taip pat  STT tuomet kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti pareigūno elgesį Baudžiamojo kodekso nustatyta tvarka.

STT nuomone, garso įraše užfiksuoti vieno iš pareigūnų komentarai ar užuominos apie asmenų provokavimą daryti nusikalstamą veiką diskredituoja tarnybą, akivaizdžiai prieštarauja jos veiklos principams ir yra nesuderinami su tarnybos pareiga teisėtai ir išsamiai atskleisti ir ištirti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Žiniasklaidoje skelbta apie STT pareigūnų pokalbio garso įrašą, susijusį su STT atliktu tyrimu dėl Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus galimo kyšininkavimo. Ši byla jau nagrinėjama teisme. Prieš kelias savaites liudytoju šioje byloje esantis buvęs „Vilniaus vandenų“ vadovas Darius Norkus teisme patikslino savo parodymus. Jis sakė, kad per jo apklausas STT „nebuvo užduoti klausimai, kokiu būdu ir kada, kas buvo pažadėta už bendradarbiavimą, kas pažadėta už pinigų perdavimą R.Adomavičiui“.

Pasak D.Norkaus, jis bendravo su STT agentu, vardu Saulius. STT darbuotojai jo paklausė, ar sugebėtų perduoti pinigus socialdemokratams Juozui Olekui, Algirdui Butkevičiui. D.Norkus atsakė, kai tai sunku arba neįmanoma. Tada esą pasiūlyta duoti pinigų R.Adomavičiui.

„Aš buvau piktas ant jo, kad jis man mažai padėjo. STT taip tiesiai ir paklausė, ar sugebėsi R.Adomavičiui paduoti pinigų. Iš STT nebuvo kalbos apie nusikalstamą veiką“, – sakė D.Norkus.

Tada jis klausęs STT agentų, ką gautų manais. D.Norkui esą buvo paaiškinta, kad, jeigu sugebės paduoti pinigus, STT kreipsis į prokuratūrą, kad būtų nutrauktas anksčiau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl D.Norkaus.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ šiemet birželį paskelbė, neva STT rengė provokacijas prieš socialdemokratus R.Adomavičių, A.Butkevičių, J.Oleką.

STT tada pareiškė, kad „nerengė ir niekada neskatino kitų asmenų rengti jokių provokacijų nei prieš publikacijoje minimus, nei prieš kitus šalies politikus“.

Publikacija minėtame dienraštyje pasirodė prieš STT paskelbiant apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti Vilniaus vicemerui socialdemokratui R.Adomavičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius