Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo Filharmonijos turto pasisavinimo

Generalinė prokuratūra (GP) ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) turto pasisavinimo.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai BNS patvirtino GP atstovė Aurelija Juodytė. Pasak jos, kovo 15–ąją buvo gautas ekspertai.eu kreipimasis dėl galimų nusikalstamų veikų Filharmonijoje.

Šis kreipimasis, pasak atstovės, buvo perduotas Vilniaus apygardos prokuratūrai, kuri kovo 26–ąją nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo pagal besikreipusiųjų nurodytas nusikalstamas veikas: apgaulingą apskaitos tvarkymą , nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą.

Visgi GP prokurorams peržiūrėjus kreipimąsi esą buvo aptikta galimo turto pasisavinimo požymių.

Be to, pasak A.Juodytės, prokurorai panaikino 2003 metų kovo 28–os dienos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) nutarimą nepradėti ikiteisminio tyrimo.

Ekspertai.eu interneto portale rašoma, kad 2002 metų lapkričio mėnesį Valstybės kontrolė (VK) paskelbė audito išvadas dėl LNF veiklos.

Remiantis šiomis išvadomis, VK pastebėjo pažeidimų organizuojant užsienio keliones, esą nebuvo imtasi reikiamų priemonių nustatant atsiskaitymo už užsienio koncertines keliones tvarką, už įvykusius užsienio gastrolėse

koncertus nebuvo atsiskaitoma, LNF administracijos bei muzikos kolektyvų vadovų ir atlikėjų užsienio gastrolėse

gaunamos su darbo santykiais susijusios pajamos galėjo būti neapmokestintos fizinių asmenų pajamų mokesčiu, LNF veikla organizuojant koncertines keliones nebuvo kontroliuojama.

„Pajamų, gautų už koncertus užsienyje, neapskaitymas LNF buhalterijoje galėjo turėti neigiamos įtakos LNF finansinės veiklos rezultatams ir sudarė prielaidas gauti valstybės finansavimą“, – rašoma VK ataskaitoje.

„Išvados turėjo itin stiprų kriminalinį kvapą – be daugybės įvairių pažeidimų buvo nustatyta, kad galimai buvo pasisavinti pinigai ir klastojami parašai. Todėl VK visa medžiagą perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT)“, – rašoma ekspertai.eu portale.

STT, pasak portalo, neteisėtų veiksmų nenustatė ir perdavė šią medžiagą FNTT. Ekspertai.eu interneto portale rašo, kad FNTT sprendimą atsisakyti kelti baudžiamąją bylą priėmė 2003 –ųjų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius