Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09 /12:18

Generalinė prokuratūra rengiasi apklausti Neringą Venckienę

„Šiuo metu versijos, aplinkybės byloje yra tiriamos ir kiek anksti kalbėti apie šių duomenų patikimumą. Bet, be abejo, manau, kad reikalinga bus ir Venckienės apklausa“, – trečiadienį generalinis prokuroras Darius Valys prasitarė, kad dėl paaiškėjusių naujų Kauno pedofilijos skandalo ir dvigubos žmogžudystės aplinkybių turės būti apklausta Drąsiaus Kedžio sesuo.
Knygos  pristatyme
N.Venckienė knygos pristatyme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį Lietuvos generalinis prokuroras Darius Valys netikėtai surengė trumpą spaudos konferenciją. Prokuratūros vadovas atsakė į klausimus ne tik apie šįryt jam skirtą baudą dėl avarijos, bet ir komentavo kitas visuomenės aktualijas (žr. filmuotą medžiagą apačioje). D.Valys užsiminė, kad dėl paaiškėjusių naujų Kauno pedofilijos skandalo ir dvigubos žmogžudystės aplinkybių gali būti apklausta Drąsiaus Kedžio sesuo, teisėja Neringa Venckienė.

„Šiuo metu versijos, aplinkybės byloje yra tiriamos ir kiek anksti kalbėti apie šių duomenų patikimumą. Bet, be abejo, manau, kad reikalinga bus ir Venckienės apklausa“, – trečiadienį priešpiet Generalinėje prokuratūroje pareiškė D.Valys.

Kaip žinoma, antradienį LNK laida „Abipus sienos“ paskelbė, jog Drąsiui Kedžiui šaudyti „velnius“ liepė sesuo Neringa Venckienė.

Paklaustas, ar prokuratūra kreipsis į Seimą dėl teisėjos N.Venckienės teisinės neliečiamybės panaikinimo, generalinės prokuratūros vadovas D.Valys atsakė taip: „Per anksti dar, manau, kalbėti apie tai, ar yra pagrindas kreiptis į Seimą.“

„Teisėja Neringa Venckienė savo broliui Drąsiui Kedžiui liepė nieko nelaukti ir žudynes Kaune pradėti 2009 metų spalio 5 dieną 8 valandą ryto”, – taip tvirtinusį buvusį slaptą policijos informatorių M.Ž. trečiadienį cituoja „Lietuvos rytas“.

Be abejo, šiomis dienomis yra paviešinta labai svarbi informacija. Tai leidžia tikėtis rimtų postūmių bylose, – sako D.Valys.

Tuo tarpu interneto svetainėje drasiauskelias.lt pateikiama tokia Kauno apygardos teismo teisėjos N.Venckienės reakcija į slaptojo informatoriaus pasakojimą apie 2009 metų įvykius: „Aš to žmogaus M.Ž. nė karto savo gyvenime nesu mačiusi. Tai visiškas melas. Aš pati prašysiu, kad būtų surengta mano ir jo akistata, nes noriu pamatyti, kas ten toks išlindo.“

O laidos „Paskutinė instancija“ trečiadienį išplatintame anonse teigiama, kad N.Venckienė apie tariamą liudininką klausė: „Gal jis ir yra žudikas?“

Kiek anksčiau žiniasklaidoje buvo skelbta, kad, įtariant pagalba velioniui D.Kedžiui darant nusikaltimus, policijos pareigūnai sulaikė du kauniečius sugyventinius – praeityje garsų kultūristą, pastaruosius du dešimtmečius dainuojantį Kauno valstybiniame chore 55 metų Raimundą Ivanauską ir 32-ejų Eglę Barauskaitę.

Dienaštis „15min“ trečiadienį pasakoja apie tai, kad žinia, jog policijos vadovai žinojo apie D.Kedžio rengiamas žudynes, bet tarsi specialiai nieko nedarė jo sustabdymui, vėl įaudrino visuomenę. Pareigūnai gali atsidurti už grotų, o D.Kedžio garbintojai vėl kyla į kryžiaus žygį už jo dukrą.

Kaip naujieji duomenys gali paveikti vadinamosios pedofilijos bylos tyrimą, ar tikėtina, kad kai kam gali būti pareikšti nauji įtarimai? „Be abejo, šiomis dienomis yra paviešinta labai svarbi informacija. Tai leidžia tikėtis rimtų postūmių bylose“, – trečiadienį žurnalistams sakė D.Valys.

VIDEO: 15min.lt - D.Valio komentarai apie gautą baudą ir pedofilijos skandalo naujienas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius