Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimdyvių linčiuojamas ir STT įtarimų sulaukęs gydytojas toliau dirba P.Mažylio gimdykloje

Kauno P.Mažylio gimdymo namų skandalą, kai ne vienerius metus šios gydymo įstaigos darbuotojai galėjo lobti iš jautrią akimirką išgyvenančių gimdyvių, lapkričio 7 d. ėmusi narplioti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pateikė pirmuosius apčiuopiamus tyrimo rezultatus: pareikšti įtarimai vienam gydytojui. Tiesa, dėl anesteziologų trūkumo jis sugebėjo išlaikyti savo darbo vietą gimdykloje.
P.Mažylio gimdymo namai
P.Mažylio gimdymo namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Įtarimai kyšininkavimu vienam anesteziologui-reanimatologui pareikšti praėjusių metų gruodžio 29 d. Prieš jį surinkta daugiausiai įrodymų“, – 15min patikino STT spaudos atstovė Renata Saulytė.

Įtariamajam netaikytos jokios kardomosios priemonės.

Pasak jos, šis tyrimas, pradėtas remiantis vienos gimdyvės skundu, – itin plačios apimties. Jis tik pradėtas, tad ateityje gali būti pareikšta ir daugiau įtarimų. Teisėsaugos pareigūnai apklausė ne tik naujai besikreipusius galimai nukentėjusius asmenis. Kai kuriuos jiems reikėjo susirasti patiems.

Praėjus savaitei po to, kai buvo pareikšti įtarimai, minėtas anesteziologas-reanimatologas vis dar dirba P.Mažylio gimdymo namuose.

„Apklaustas STT buvo tik jis vienas. Su Kauno klinikinės ligoninės direktoriumi spręsime, galvosime, ką daryti. Šiuo metu jis vis dar dirba, nes labai trūksta anesteziologų. Iš viso turime penkis. Viena štai susirgo, nebeišsiverčiame“, – patikino P.Mažylio gimdymo namų vadovas Eugenijus Valasevičius.

Paklaustas, kaip vertina tai, kad vienam jo darbuotojui STT pareiškė įtarimus, o jo valdomą įstaigą purto kyšininkavimo skandalas, P.Mažylio gimdymo namų vadovas patikino, jog situacija – itin nemaloni.

Luko Balandžio / 15min nuotr./STT
Luko Balandžio / 15min nuotr./STT

„Neturėjau dar tokios patirties. Tad nežinau net ką galvoti. Ar aš buvau apklaustas STT? Ne. Ir kitų darbuotojų neapklausinėjo“, – patikino E.Valasevičius.

Pasak jo, įtarimų sulaukęs darbuotojas įstaigoje dirba apie septynerius metus, skundų dėl jo darbo niekad nebuvo gauta. P.Mažylio gimdymo namų vadovo teigimu, anesteziologas yra labai susirūpinęs, kol vyksta tyrimas, nenori kalbėti.

Savo vidinį tyrimą kiek anksčiau atliko ir Kauno klinikinė ligoninė (P.Mažylio gimdymo namai yra šios įstaigos filialas).

„Auditas nustatė, kad pacienčių ligos istorijose nėra duomenų apie apmokėtas epidūrinės nejautros paslaugas. Tuo tarpu gautame 21 gimdyvių pranešime teigiama, kad jos mokėjusios už epidūrinę nejautrą be jokių kvitų. Taigi informacija prieštaringa. Deja, ligoninė neturi teisinių galių atlikti tokį išsamų yrimą, kokį gali atlikti tik teisėsaugos institucijos“, – gruodžio 8 d. apie audito išvadas teigė šios ligoninės atstovas.

15min primena, jog skandalas kilo po to, kai vienos 2016 m. spalio mėnesį P.Mažylio gimdymo namuose kūdikio susilaukusios moters anesteziologai paprašė susimokėti 80 eurų už epidūrinę nejautrą. Gimdyvės sugyventiniui pareikalavus čekio, jis jam nebuvo pristatytas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Mažylio gimdymo namai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./P.Mažylio gimdymo namai

Daugybė moterų pradėjo pasakoti, jog jau daug metų gydytojams „į kišenę“ mokėjo už procedūrą, kuri yra nemokama. Už ją gydymo įstaigai sumoka Valstybinės ligonių kasos. Tai sukėlė įtarimų, jog gimdymo namuose neteisėtai renkami pinigai.

Peržiūrėjus mokamų paslaugų žurnalą P.Mažylio gimdymo namuose, 2016 m. mokama epidūrinės nejautros paslauga buvo taikyta tik dviem atvejais. O neoficialiai susimokėjusių už šią paslaugą – ne viena dešimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius