Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimnazistės žudikė Viktorija Vaitiekaitytė ruošiasi vestuvėms

Žiauriai bendramokslę nužudžiusi dvidešimtmetė Viktorija Vaitiekaitytė pastaruoju metu gyvena priešvestuviniais rūpesčiais. Panevėžio moterų kalėjime įkalinimo bausmę atliekanti nuteistoji ruošiasi tekėti už kitoje laisvės atėmimo vietoje kalinčio nuteistojo.
 Šiaulietės gimnazistės Viktorija Vaitiekaitytė ir Viktorija Lietuvninkaitė teismui duoti parodymus panoro po medicinos ekspertų išvadų.
Viena iš šiaulietės gimnazistės žudikių Viktorija Vaitiekaitytė (dešinėje) panoro tekėti. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

20 metų laisvės atėmimo bausme nuteista V.Vaitiekaitytė pataisos namų administracijai jau yra pateikusi prašymą susituokti.

Įkalinimo įstaigos darbuotojai pastebi, kad kaliniai nelaukia, kol juos aplankys meilė, o ieško jos laiškais patys. Taip pasielgė ir V.Vaitiekaitytė. Manoma, kad dažniausiai tuokiamasi dėl ilgalaikių – dviejų parų – pasimatymų.

20 metų laisvės atėmimo bausme nuteista V.Vaitiekaitytė pataisos namų administracijai jau yra pateikusi prašymą susituokti.

Pataisos namuose vestuvių procedūra niekuo nesiskiria nuo santuokos registravimo laisvėje – žiedai, gėlės, bučiniai. Ceremonija trunka vos dešimt minučių. Jaunieji pasirašo, pasikeičia žiedais, pasibučiuoja, jiems įteikiamas santuokos liudijimas.

2013 metų gegužės 31 dieną Šiaulių apygardos teismas už supjaustytą 17-metę Stasio Šalkausko gimnazijos auklėtinę dviem merginoms skyrė po 20 metų laisvės atėmimo bausmes, nužudytos aukos tėvams priteisė 500 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti ir 26 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Šį nuosprendį apskundė ir abi merginos, ir nužudytos gimnazistės tėvai. V.Vaitiekaitytė norėjo būti pripažinta kalta dėl nužudymo, bet išteisinta dėl mirusiosios palaikų išniekinimo, o V.Lietuvninkaitė prašė pripažinti ją riboto pakaltinamumo ir dėl to skirti švelnesnę bausmę.

Bylai pirmininkavęs teisėjas Valdimaras Bavėjanas gegužės 26 dieną, praėjus beveik metams po paskelbto nuosprendžio Šiaulių apygardos teisme, paskelbė atmetantis tiek nužudytosios tėvų, tiek ir pačių žudikių skundus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius