Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimtadienio šventė baigėsi areštinėje

Bute Panevėžyje, Klaipėdos g., gimtadienį šventę aštuoniolikmečiai ir nepilnamečiai, „saliutavę“ pieno pakeliu ir stiklainiu, atsidūrė areštinėje.
Nepilnamečiai.
Nepilnamečiai. / 15min.lt nuotr.

Gruodžio 28 d. 23.17 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai, gavę pranešimą dėl triukšmo viename iš butų Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, vyko raminti triukšmadarių. Į butą pareigūnų triukšmą kėlę asmenys neįsileido. Perspėję besilinksminančius pareigūnai ruošėsi išvykti. Staiga per langą trečiajame aukšte ant jų automobilio nusileido pieno pakelis ir stiklainis su konservuotais maisto produktais – taip jaunuoliai „atsisveikino“ su pareigūnais.

Pareigūnai grįžo ir įėjo į butą. Šeši jaunuoliai ir dvi nepilnametės merginos buvo neblaivūs. Jaunuoliams nustatytas girtumas nuo 0,96 iki 1,84 promilės. Vienas jaunuolių septyniolikmetis. Jam nustatytas 1 promilės girtumas. Draugo 18-ąjį gimtadienį šventę vyrukai išvežti į areštinę.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnį – „Viešosios tvarkos pažeidimas“ (tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu).

Jaunuoliams teks atsakyti ir už policijos automobilio sugadinimą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Pareigūnai perspėja, kad netoleruoja ir netoleruos teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo, nesitaikstys su pasipriešinimais, taikys to nesuprantantiems griežčiausias nuobaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius