Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 13 /2017 01 24

Gintaras Černiauskas teigia dėl „garliavinių“ persekiojimo patyręs 30 tūkst. eurų nuostolio

Šiaulių apygardos teisme buvo tęsiamas tariamos pedofilijos skandalo dalyvių „garliavinių“ bylos nagrinėjimas. Šioje byloje teisiami JAV pasislėpusios Neringos Venckienės palaikytojai. Posėdyje dalyvavo visi 11 kaltinamųjų. Apklausiamas advokatas Gintaras Černiauskas teigė dėl persekiotojų patyręs nemažai finansinės skriaudos.
N.Venckienės bendraminčiai nori nušalinti prokurorę dėl baltarusiškų cigarečių
N.Venckienės bendraminčiai. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiauliuose teisiami Neringos Venckienės šalininkai. Palaikymo grupė susibūrė tuomet, kai neva nuo pedofilų nukentėjusią mažametę mergaitę teismas nusprendė grąžinti motinai Laimutei Stankūnaitei.

Vienuolikos asmenų grupė įtariama Kaune sekusi advokatus, teisėjus, antstolius, buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinių šeimą. Neteisėtai rinko apie juos informaciją

Grupė įtariama Kaune sekusi advokatus, teisėjus, antstolius, buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinių šeimą.

Į teisiamųjų suolą sėdo 11 asmenų: Audronė Skučienė, Renaldas Ščiglinskas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Andrejus Lobovas, Darius Kaminickas, Rimantas Stanislavas Rimkevičius, Gediminas Aidukas, Tatjana Boroves, Raminta Baltuškienė ir Vitalijus Keršis.

Šiai grupei, įtariama, vadovavo JAV besislapstanti buvusi Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, taip pat jos teta Audronė Skučienė. Bylos medžiaga sudaro 33 tomus.

Parodymus posėdyje davė nukentėjusysis advokatas Gintaras Černiauskas, kuris teigia pastebėjęs, jog buvo sekamas. Taip pat minėjo, kad yra suterštas jo advokato vardas. Nemažai klientų atsisakė jo paslaugų. Kaltininkų reikalavo atlyginti šiuos nuostolius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas

Advokatas pabrėžė, kad L.Stankūnaitė taip pat buvo sekama. Taip pat minėjo, jog sekimą jautė ir Milinių šeima. Sausio 23 dieną savo parodymus teismui šioje byloje pateiks L.Stankūnaitė.

Prisiminė, jog Miliniai pastebėdavo prie namų stovinčius automobilius.

Jiems buvo atsiųstas laidotuvių vainikas, sulaukta priekaištų dėl Neringos Venckienės nepalaikymo.

Per advokato G.Černiausko apklausą teisme buvo minimas nudistų pliažas, kurį neva galėjo stebėti žmogus su žiūronais. G.Černiauskas teisme teigė, kad tas žmogus su žiūronais negalėjo stebėti pliažo, nes jį užstoja pušys.

G.Černiauskas nematė kaltinamojo Gintaro Banaičio savo akimis. Žmogų su žiūronais matė kažkas iš jo giminaičių. Dėl to G.Černiauskas negali teigti, jog žmogus su žiūronais buvo G.Banaitis.

G.Banaitis teismo posėdyje kategoriškai neigia buvęs kopose ir tuo labiau kažką stebėjęs pro žiūronus.

G.Černiauskas teisme paminėjo, kad sulaukė siūlymo būti premjero A.Butkevičiaus patarėju, tačiau šios minties teko atsisakyti, nes prasidėdavo kalbos apie Garliavos įvykius. Tokiu pat būdu „pradingdavo“ ir kai kurie potencialūs klientai.

Patirtą skriaudą advokatas įvertino 30 tūkst. eurų. Po to sekė priekaištų virtinė. Kaltinamųjų advokatai klausė, kaip buvo tiksliai suskaičiuota patirta žala.

Kaltinamasis A.Lobovas buvo įspėtas dėl posėdžio trukdymo. Jis kalbėjo pakeltu tonu iš vietos, tuo negerbdamas teismo. Taip pat jo žodžiuose galima įžvelgti įžeidimą G.Černiauskui. Teismas įspėjo, kad kitą kartą dėl tokio prasižengimo A.Lobovas gali būti išvarytas iš teismo salės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius