Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 20 /13:46

Girta į avariją patekusi NŽT direktorė Daiva Gineikaitė ministrę tikino buvusi blaivi

Šeštadienį Kaune susidūrė du „parketiniai“ visureigiai – „Mitsubishi Outlander“ ir „Nissan Qashqai“. Įtariamoji avarijos kaltininkė – Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė, kuriai nustatytas vidutinis girtumas. Besibaigiančiais 2015-ais metais kaunietei D.Gineikaitei netrūko iššūkių ir išbandymų.
Daiva Gineikaitė
Daiva Gineikaitė / NŽT nuotr.

Gruodžio 19 d. po vidurdienio, 12 val. 39 min. Kaune, Savanorių pr., automobilis „Nissan Qashqai“, kurį vairavo neblaivi (1,66 prom. alkoholio) 34-erių metų Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktorė Daiva Gineikaitė, persirikiuodamas, atsitrenkė į greta ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 38-erių metų vyras.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, sekmadienį informuoja Policijos departamentas.

Su D.Gineikaite 15min.lt susisiekti nepavyko, telefonu ji neatsiliepia. 

Ministrę tikino buvusi blaivi

Ministrė V.Baltraitienė 15min.lt teigė sulaukusi kitokios įvykių versijos iš pačios NŽT vadovės. D.Gineikaitė tvirtina buvusi blaivi.

„Rytoj, pusę aštuonių, pas mane susitinkame. Ji aiškina, kad ligoninėje pripūtė 0 promilių ir davė kraujo tyrimams“, – teigė ministrė.

Pasak jos, sprendimai bus priimti artimiausiu metu. Esą jeigu pasitvirtins duomenys apie D.Gineikaitės girtumą, apie jos pasilikimą NŽT vadovės poste negali būti jokios kalbos.

V.Mazuronis: reikia pačių griežčiausių sprendimų

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis 15min.lt teigė manantis, jog jo partietė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė po D.Gineikaitės avarijos turi imtis „pačių griežčiausių“ sprendimų.

Juolab, kad NŽT vadovei nustatytas girtumas, anot jo, rodo, kad ji sąmoningai girta sėdo prie vairo.

Politiko nuomone, toks elgesys ir vadovaujančios pareigos valstybės tarnyboje „yra nesuderinama“. „Ir nesvarbu, kokio lygio valdininkas“, – sakė V.Mazuronis.

Anot jo, belieka džiaugtis, kad NŽT vadovės sukeltame eismo įvykyje apsieita be kraujo.

Anksčiau buvo patekus į keistą eismo įvykį

15min.lt primena, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai gruodžio pradžioje krėtė Nacionalinės žemės tarnybos Vilniaus miesto skyrių. Tąsyk įtarimai konkretiems NŽT darbuotojams nebuvo pareikšti, o tarnybos vadovė tikino bendradarbiausianti su STT. 

D.Gineikaitė vyko automobiliu į Kauną ir, kaip pati teigė, vos neapvirto. Mat kažkas buvo trijose vietose subadęs jos automobilio padangą.

NŽT darbuotojams tik buvo mestas aptakus kaltinimas prisidėjus prie milijoninės vertės turto užvaldymo sostinėje.

Be to, NŽT direktorė D.Gineikaitė į keistą nutikimą kelyje buvo patekusi ir 2015 m. rugpjūtį. Vieną sekmadienį Molėtų rajone surengta tradicinė NŽT vasaros šventė, kurioje vyko sporto rungtys ir šurmuliavo kitokios linksmybės tarnybos darbuotojų šeimoms.

Po renginio D.Gineikaitė vyko automobiliu į Kauną ir, kaip pati teigė, vos neapvirto. Mat kažkas buvo trijose vietose subadęs jos automobilio padangą. „Aš atėjau ir ėmiausi pertvarkų, tai patinka ne visiems“, – tuomet darbuotojų sąmokslą jos atžvilgiu įtarė D.Gineikaitė.

Po šio savaitgalio įvykių, galinčių pakenkti ir jos karjerai, jauna moteris, regis, turės kaltinti nebent save pačią. Dėl to, kad sėdo prie vairo išgėrusi, NŽT vadovei teisme gresia solidi bauda ir vairuotojos teisių atėmimas mažiausiai dvejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius