Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas du dviratininkus suvažinėjęs rokiškėnas nuteistas vos 7 metams, o bausmę atliks atviroje kolonijoje

Dėl nusikalstamo nerūpestingumo du žmones pražudęs vairuotojas Vytautas Bareika nuteistas itin humaniškai.
Dviratis po avarijos
Asociatyvinė iliustracija: dviratis po avarijos / Utenos apskrities VPK nuotr.

Rokiškio rajono apylinkės teismo sprendimu dėl nusikalstamo nerūpestingumo du žmones pražudęs šio rajono 29 metų gyventojas Vytautas Bareika nuteistas septynerių metų laisvės atėmimu, jam atimta teisė vairuoti transporto priemonę trejus metus. Nuteistajam laisvės atėmimo bausmę teismas paskyrė atlikti pataisos namuose – atviroje kolonijoje.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities VPK Rokiškio rajono komisariato pareigūnai nustatė, kad pernai sausio 6-ąją neblaivaus kaltinamojo vairuojamas automobilis „VW Golf” partrenkė ir mirtinai sužalojo ta pačia kryptimi važiavusius du dviratininkus. Eismo įvykio metu nukentėję kito kaimo gyventojai dėl patirtų sužalojimų mirė.

Dėl nusikalstamo nerūpestingumo du žmones pražudęs neblaivus ir 16 kartų už eismo saugumo taisyklių pažeidimus baustas vairuotojas taip pat buvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusios ir nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės, dirbančios Rokiškyje, Dianos Suvaizdytės-Makšimienės teigimu, dėl nusikalstamo nerūpestingumo du žmones pražudęs neblaivus ir 16 kartų už eismo saugumo taisyklių pažeidimus baustas vairuotojas taip pat buvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų – skausmą malšinančių medikamentų.

Avarijos kaltininkui priteista atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiesiems, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės pirmadienį paviešintame pranešime.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, o tam, kas nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų – laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius