Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22 /12:13

Girtas Kauno karo policininkų vadas kolegas iš miesto policijos grasino atleisti iš darbo

Kauno policijos pareigūnai įsivėlė į konfliktą su neblaiviu karo policijos Kauno įgulos viršininku. Nepaisant grasinimų atleisti iš darbo, miesto policininkai aukštam karo policijos pareigūnui surašė protokolą.
Karo policija
Karo policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, naktį iš penktadienio į šeštadienį apie 1.45 val. Kaune, M.Valančiaus g., klube „Žemyn upe“, neblaivus Lietuvos kariuomenės Karo policijos Kauno įgulos viršininkas R.M. (gim. 1976 m.), nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, grasino atleisti policijos darbuotojus iš darbo. Vėliau R.M. buvo nustatytas 2,23 prom. girtumas.

Pristatytas į priklausomybės ligų centrą, Kauno karo policininkų vadas pareigūnus vėl išplūdo necenzūriniais žodžiais ir nevykdė teisėtų reikalavimų.

Kariškiui surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Karo policija kariuomenėje atlieka tas pačias funkcijas, kaip ir kiti pareigūnai. Paprastais žodžiais kalbant, tai yra policija kariuomenės viduje. Karo policija tiria kariuomenėje įvykusius ar karių įvykdytus nusikaltimus, aiškinasi su kariuomene susijusius incidentus, prižiūri viešąją tvarką ir pan.

Karo policijos Kauno įgulos aptarnaujama teritorija apima Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskritis.

Papildyta: Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis šeštadienį 15min.lt komentuodamas šį incidentą sakė, kad dėl įvykio kariuomenės viduje bus pradėtas tarnybinis patikrinimas. Kariuomenei pradėjus tyrimą, R.M. gali būti nušalintas nuo tarnybos.

„Kariuomenės vadovybė ir Krašto apsaugos ministerijos vadovybė turi griežtą poziciją dėl karių etikos bei elgesio tiek tarnybos metu, tiek ir ne tarnybos metu. Tokiais atvejais būna atliekamas tarnybinis patikrinimas ir, faktams pasitvirtinus, kariams gali būti taikomos nuobaudos pagal Drausmės statutą“,- 15min.lt sakė kapitonas S.Povilionis.

Pasak kariuomenės vado atstovo spaudai, kol kas kariuomenė iš policijos gavo tik pirminę įvykio medžiagą. Incidentas įvyko R.M. būnant ne tarnyboje. Jau kitą savaitę kariuomenėje gali būti pradėtas tyrimas.

„Ir šiuo atveju gali būti taikoma drausminė nuobauda. Tačiau norint ją skirti arba neskirti, reikia atlikti patikrinimą. Pradėjus patikrinimą, karys gali būti nušalintas nuo tarnybos“, - sakė S.Povilionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius