Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Girtas motociklo nesuvaldęs ir vilnietę užmušęs Robertas Jackevičius išgirdo nuosprendį

Motociklu „Kawasaki“ pėsčiąją mirtinai sužalojęs vyras kalės tik šešerius metus.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: „Kawasaki“ avarija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį kalėti devyneriems metams nuteisė Robertą Jackevičių, kuris, būdamas neblaivus, vairavo motociklą ir mirtinai sužalojo šaligatviu ėjusią merginą. Vyras prisipažino kaltu, todėl jam paskirta bausmė sumažinta trečdaliu – iki šešerių metų.

Sostinės Liepkalnio gatvėje neblaivus motociklo „Kawasaki“ nesuvaldęs R.Jackevičius nuvažiavo nuo kelio, užlėkė ant šaligatvio ir partrenkė 24 metų merginą.

Eismo nelaimė įvyko pernai rugsėjį Vilniuje, Liepkalnio gatvėje. Neblaivus motociklo „Kawasaki“ nesuvaldęs R.Jackevičius nuvažiavo nuo kelio, užlėkė ant šaligatvio ir partrenkė 24 metų merginą. Ji žuvo vietoje. Motociklo vairuotojui buvo nustatytas 2,12 promilės girtumas. Be to, R.Jackevičius neturėjo teisės vairuoti, o pagal teismo skirtus įpareigojimus už narkotikų vartojimą vėlų metą turėjo būti namuose.

„Galėjo suprasti, kad kils padariniai, bet manė, kad jų lengvabūdiškai išvengs. Teismas skyrė beveik maksimalią bausmę, tačiau atsižvelgė, kad prisipažino“, – sakė nuosprendį paskelbusi teisėja Sonata Raupėnaitė – Lekarauskienė. Ji pridūrė, kad gyvybė jaunam žmogui buvo atimta dėl šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

R.Jackevičius 14 kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, iš viso 34 kartus administracine tvarka, paskirtų baudų nemoka. Teismas konstatavo, kad 32 metų vyras linkęs ignoruoti Kelių eismo taisykles, o tai didina jo pavojingumą visuomenei.

Teismas aukos šeimai priteisė solidžią sumą turtinei ir neturtinei žalai atlyginti, kompensacija taip pat priteista žuvusiosios merginos gyvenimo draugui, su kuriuo ji ruošėsi kurti šeimą.

Žuvusiosios motinai priteista 24 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, dar 4 tūkst. eurų nukentėjusiajai privalės sumokėti Lietuvos transporto priemonių draudikų biuras, jis taip pat privalės atlyginti ir 3,6 tūkst. eurų turtinę žalą.
15 tūkst. eurų neturtinę žalą R.Jackevičius turės sumokėti žuvusiosios draugui, dar 1 tūkst. eurų šiam nukentėjusiajam sumokės Lietuvos transporto priemonių draudikų biuras.

Nuosprendis per 20 gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.
Po nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistojo motociklas bus sunaikintas.

R.Jackevičius laikomas suimtas nuo tada, kai buvo sulaikytas po tragiško eismo įvykio, teismas jo suėmimą pratęsė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius