Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Kaune: sustabdytas pareigūnų į alkotesterį pūtė ir Seimo narys

Pirmadienio rytą Kauno policija surengė vairuotojų tikrinimo akciją. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas vairuotojų blaivumui tikrinti. Po to, kai sekmadienį Kaune įkliuvo net penki išgėrę vairuotojai, pirmadienio reido rezultatai pareigūnus nustebino.

Nuo 7 ryto keletas Kauno kelių policijos ekipažų įsikūrė Vaišvydavos plente. Į darbą skubančius miestiečius pareigūnai stabdė atsitiktine tvarka ir tikrino dokumentus bei blaivumą.

Vienas pirmųjų sustabdytų vairuotojų į alkotesterį įpūtė 0,37 promilės. Parodymai neviršijo leistinos ribos ir tai buvo vienintelis iš bemaž 200 patikrintų vairuotojų, kurio alkotesterio parodymai buvo didesni nei 0.

Maždaug pusantros valandos dirbę vienoje vietoje patruliai persikėlė į T.Masiulio gatvę. Čia taip pat nepasitaikė neblaivių vairuotojų.

„Kai gėriau, tai bijojau. Drebėdamas vairuodavau. Dabar, kai mečiau gerti, labai džiaugiuosi tokiais reidais. Nori gyventi – turi pasirinkti arba gyvenimą, arba stikliuką“, – neslėpdamas geros nuotaikos po patikrinimo sakė vairuotojas Romas.

Rytinio reido metu nustatyti vos keli pažeidimai. „Mercedes-Benz“ visureigį vairavęs vyras buvo pamiršęs pasiimti vairuotojo pažymėjimą. Dėl tamsintų priekinių stiklų BMW vairuotojui panaikinta techninė apžiūra, o viena moteris vairavo „Audi“ neužsisegusi saugos diržo.

Į policijos pareigūnų akiratį pateko ir „Subaru“ vairavęs Seimo narys Kazimieras Kuzminskas. Patikrintas alkotesteriu politikas pasidžiaugė, kad reidai rengiami ne tik sostinėje, bet ir Kaune.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kazimieras Kuzminskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kazimieras Kuzminskas

„Organizuojame tikrai daug reidų. Kuo toliau, tuo sąmoningumas vairuotojų vis didėja. Jaučiasi, kad vairuoja žmonos, vaikai, o neblaivūs sėdi šalia“, – sakė Kelių patrulių kuopos antrojo būrio vadas Vaidas Aleknavičius.

Tiesa, įsimylėjėlių dieną, sekmadienį, Kauno policijai įkliuvo net 5 neblaivūs vairuotojai. Trims nustatytas lengvas, dviem – vidutinis girtumo laipsnis.

VIDEO: Kauno vairuotojo prisipažinimas apie važiavimą išgėrus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius