Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtutėliai krašto apsaugos savanoriai Telšiuose suko „saules“ po policijos langais

Trečiadienį po Šiauliuose įvykusių pratybų „pasižymėjo“ du Telšių kuopos savanoriai. Į nuosavą automobilį „Audi“ susėdę uniformuoti girti kariai savanoriai didžiuliu greičiu sukdami ratus po Telšių policijos komisariato aikštę, patraukė policininkų dėmesį.
Įėjimas į Krašto apsaugos savanorių pajėgų Telšiuose patalpas
Įėjimas į Krašto apsaugos savanorių pajėgų Telšiuose patalpas / G.Akavickienės nuotr.

Kaip praneša Telšių policija, rugpjūčio 20 d., 17 val. 35 min., Telšiuose, Karaliaus Mindaugo gatvėje, automobilių aikštelėje, už chuliganišką vairavimą sustabdytas automobilis „Audi A6“, kurį vairavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės vyr. eilinis – 25 metų Š.S.

Automobilyje kartu važiavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės eilinis – 33 metų N.D.

Atvažiavo po policijos langais

Policijos teigimu, incidentas užfiksuotas pasibaigus darbo dienai. Po darbo kabinete užtrukęs pareigūnas išgirdo padangų cypimą. Pažvelgęs pro langą išvydo ratus po aikštę sukančią „Audi A6“.

Keletą ratų apsukusi mašina sustojo, iš jos išlipo svirduliuojantys vairuotojas ir keleivis, apsirengę karių uniformomis.

Nereikėjo net alkotesterių. Vos pažvelgus buvo akivaizdu, kad abu vyrai apsvaigę nuo alkoholio. Automobilį vairavusiam Š.S. nustatytas vidutinis, 1,74 prom., girtumas, o jo keleiviui N.D. – sunkus, 2,56 prom.

Karjerai galas?

Kodėl savanoriai sugalvojo paišdykauti po bendrą policijos ir pėstininkų kuopos aikštę (abi įstaigos įsikūrusios viename pastate), galima tik spėlioti. Tačiau jau dabar aišku, kad jų savanorystės karjera pakibo ant plauko.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės štabo Ryšių su visuomene skyriaus atstovas Alfonsas Bičkus komentarą 15min.lt pradėjo nuo to, kad tą dieną Šiauliuose vyko plačiai žiniasklaidoje nušviestos reagavimo į aviacinius incidentus pratybos „Griausmas 2014“. Pratybų metu buvo imituojamas avarinis orlaivio tūpimas tankiai gyvenamoje miesto teritorijoje.

„Gal geras pratybas vyrai sumanė atšvęsti?“ – svarstė A.Bičkus.

Kabinetuose alkoholis uždraustas

„Savanorių pajėgose abu kariai savanoriai senai tarnauja, puikiai charakterizuojami, gerai lanko pratybas. Sunku patikėti, kad šie vyrai taip pasielgė. Dėl įvykio atliekamas tyrimas, išvados gali būti jiems nepalankios. Kariuomenėje alkoholis netoleruojamas“, – teigė A.Bičkus, pabrėždamas, kad padaryta didžiulė moralinė žala.

Pasidomėjus, kur kariai savanoriai galėjo prisigerti, galbūt darbo kabinete, A.Bičkus atsakė, kad kol kas pažeidimą padarę asmenys neapklausti. „Kabinetuose vartoti alkoholį griežtai draudžiama“, – pabrėžė jis.

Kaip patikino A.Bičkus, šis įvykis bus atidžiai ištirtas ir nušviestas karių bendruomenei, siekiant, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariams finansiškai kompensuojamas tarnybos metu praleistas laikas, apmokamos išlaidos, susijusios su tarnybos atlikimu, už kurą, mokami maistpinigiai, suteikiamos socialinės garantijos. Todėl nenuostabu, kad iš karių savanorių reikalaujama nepriekaištingos reputacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius