Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 06 /20:28

Grandiozinę operaciją tabore pradėjusi Vilniaus policija sulaikė 62 narkomanus

Ilgalaikę operaciją romų tabore Vilniuje pradėję policijos pareigūnai surašė kelias dešimtis administracinių teisės pažeidimų protokolus narkotikus vartojusiems asmenims.
Reidas čigonų tabore
Reidas čigonų tabore / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Papildyta 20.28 val. Dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo ar laikymo nedideliais kiekiais arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimo sulaikyti 62 asmenys, nustatyti ir sulaikyti 7 policijos ieškomi žmonės, 10 vairuotojų nubausti už KET pažeidimus, 2 vietos gyventojos nubaustos už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Operacija prasidėjo ryte

Per operaciją taip pat nustatyti keturi Kelių eismo taisyklių pažeidėjai, vienas jų – neblaivus vairuotojas. Policininkai sulaikė ir vieną ieškomą asmenį.

„Šią dieną tokie rezultatai“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius. Jis pripažino, kad kol kas sulaikyti tik narkotikų vartotojai.

VIDEO: Vilniaus tabore policija gaudė narkomanus

Ketvirtadienį operacijoje dalyvavo 36 viešosios policijos pareigūnai. Aplink taborą dirbanti policija siekia, kad kuo mažiau žmonių patektų į vieša kvaišalų prekyviete garsėjantį taborą, taip kad ten nepatektų anksčiau pavogti daiktai.

S.Klebavičius paminėjo anksčiau policijos vadovų išsakyta mintį, kad su prekyba kvaišalais romų tabore turi kovoti ne tik policija. Pasak S.Klebavičiaus, į šią kovą turi įsijungti ir Seimas, ir Vyriausybė, ir visa valstybė.

Viena narkotikų prekeivė romų tabore buvo sulaikyta trečiadienį. Tądien policija sulaikė dvi moteris – viena pirko narkotikus, o kita juos pardavė.

Apie 14 val. S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje Viešosios policijos Mobilios kuopos pareigūnai pastebėjo, kad 41-erių metų moteris iš kitos moters paėmė 10 vienetų folijos lankstinukų su milteliais. Jie taip pat pamatė, kad šalia stovėjusi kita moteris tuos lankstinukus perdavė ir gavo pinigus.

Policija sulaikė ir lankstinukus perdavusią 36-erių metų moterį, pas kurią rasta daugiau nei 113 eurų, BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Įtariamosios uždarytos į areštinę. Pirmajai gresia atsakomybė už neteisėtą kvaišalų disponavimą, antrajai – už jų platinimą.

Ketvirtadienį gausios teisėsaugos pajėgos pradėjo ilgalaikę specialią operaciją sostinės romų tabore, jo apylinkėse bei kitose vietose. Operacija siejama su pastaruoju metu narkotinių medžiagų perdozavusių asmenų mirčių protrūkiu – neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybes.

Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos. Pareigūnai tikrina atvykstančius į taborą, išvykstančius iš jo, esančius teritorijoje ir gyvenamosiose patalpose.

Teisėsaugininkams keliamas reikalavimas užtikrinti, kad asmenys, linkę vartoti narkotines medžiagas, negalėtų patekti į taborą. Atskiras dėmesys skiriamas ir atvykstantiems – išvykstantiems automobiliams, taip pat taksi, jų vairuotojams bei keleiviams.

Kaip anksčiau pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėto heroino sudėtyje kvaišalų buvo randama nedaug – vos 8 ar 10 procentų. Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais.

Dabar atlikus romų tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis, buvo nustatyta, kad pardavinėjamo heroino sudėtyje kvaišalų koncentracija – nuo 30 iki 50 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius