-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Greitaisiais kreditais pasinaudojusi moteriškė už sukčiavimą bus teisiama penktą kartą

Ukmergės rajono apylinkės prokuroras Julius Gelumbauskas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo. Šiuo nusikaltimu kaltinama 45 metų ukmergiškė N. F.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šiemet vasario pradžioje N. F. apgaule savo naudai iš vieno pažįstamo ukmergiškio išviliojo 2 000 litų. Skųsdamasi nepritekliais ir motinos liga, ji įkalbėjo vyriškį savo vardu iš vienos greitus kreditus dalijančios įmonės paimti paskolą. Įmokas už ją moteris žadėjo mokėti pati. Po dviejų dienų N. F. prišnekino tą patį vyrą tomis pačiomis sąlygomis, tiktai iš kitos kredito įstaigos, paimti jai dar vieną paskolą – 3 000 litų.
 
Savo įtaigą tam pačiam „kreditoriui“ N. F. išnaudojo dar du kartus. Skųsdamasi, kad neturi už ką nupirkti motinai vaistų, kovo pabaigoje pasiskolino 300 litų. Skolą žadėjo atiduoti labai greitai, tačiau jau po mėnesio paprašė naujos paslaugos. Sugraudintas N. F. noro pasveikinti savo draugą, vyriškis išsimokėtinai jai nupirko 330 litų vertės fotoaparatą.
 
Skola viršijo pusšešto tūkstančio litų. Pagaliau supratęs, kad N. F. nė neketina savo pažadų tesėti, vyras kreipėsi į policiją.
 
Darbo biržoje registruota moteris savo kaltės neneigia. Reikėjo pinigų, todėl ir sumąstė jų išvilioti iš to vyro. Jiedu pažįstami seniai, jis labai ja pasitikėjo. N. F. prisipažino nežinojusi, kaip grąžins skolą, ir per daug nesuko dėl to galvos.
 
Pasak prokuroro J. Gelumbausko, stebina toks beribis žmonių pasitikėjimas, kai neatgavus senos skolos pinigai skolinami vėl ir vėl. Vyras tarėsi N. F. gerai pažįstąs, tačiau vargu ar žinojo tamsiąją jos gyvenimo pusę. Moteris buvo keturis kartus teista – vien tiktai už sukčiavimą. Paskutinį kartą įkliuvo pernai rudenį, teismo baudžiamuoju įsakymu jai buvo skirta bauda.
 
Tas, kuris apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius