Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grėsmę būti ilgam įkalintas jaučiantis Donatas Adomėnas: prokurorų įkalčiai – tik pirštinės, o jas turi kiekvienas Žemės gyventojas

Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo istorinę rezonansinę baudžiamąją bylą dėl dvigubos žmogžudystės ir pasikėsinimo nužudyti dar keturis žmones.
Adomėnas
Donatas Adomėnas laukia išteisinimo, o prokurorai siūlo jį 20-čiai metų sodinti už grotų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienio ankstų rytą Vilniaus apygardos teismas po pertraukos užbaigė D.Adomėno baudžiamąją bylą, suteikdamas kaltinamajam paskutinį žodį.

„Dėl tų kaltinimų Lazdynuose – jie absurdiški! Prieš mane nieko nėra, nes aš nieko nepadariau“, – pareiškė 16 metų nuo teisėsaugos besislapstęs D.Adomėnas, kaltinamas su bendrininku dėl turto itin žiauriai 1993 metų liepą viename bute sostinės Architektų gatvėje nužudęs verslininkus Ramūną Žygą ir Arvydą Čekaitį.

D.Adomėno supratimu, kriminalistai nesurinko jokių įkalčių. „Ekspertizių lygis – fantastiškai pažengęs. Jei rastos kažkokios pirštinės, jų vidinėje dalyje turi būti mano odos dalelių, o išorinėje – daiktų, kuriuos liečiau“, – aiškino D.Adomėnas. Jis dar pridūrė: „Pirštines turi kiekvienas Žemės gyventojas!“

Toliau kaltinamasis kalbėjo savo apie viešą pašaudymą Liepkalnio gatvėje „Kalašnikovo“ automatu, kurio metu buvo sužeisti trys „Geležinio Vilko“ kuopos kariai ir vienas pro šalį važiavusio autobuso keleivis.

„Dėl Liepkalnio: labai labai gailiuosi jau 18 metų, kad tapau viena iš priežasčių to įvykio“, – sakė jis. D.Adomėnas aiškino, kad tąsyk nebuvo piktybiškai nusiteikęs ir su pavojingu ginklu nėjo žudyti žmonių. Juolab, anot 45 metų vyro, tąsyk sužeisti kareivėliai dabar ant jo nebepyksta.

D.Adomėnas teismui konkrečiai nepasakė, kad prašo jį visiškai išteisinti, tačiau pagal jo poziciją viso proceso metu yra aišku, jog kaltinamasis nesutinka su jokiais jam pateiktais kaltinimais.

Prokuratūra yra pasiūliusi D.Adomėną už grotų siųsti 20-čiai metų.

Nuosprendį bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija žada skelbti birželio 20 dieną, 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius