-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gruzinu pasivadinęs vyras įkliuvo su padirbta lietuviška tapatybės kortele

Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė maršrutiniu autobusu į Lenkiją išvykstantį vyrą, kuris pateikė suklastotą lietuvišką tapatybės kortelę, o vėliau prisipažino esantis Gruzijos pilietis.
Padirbtos asmens tapatybės kortelės fragmentas
Padirbtos asmens tapatybės kortelės fragmentas / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį maršrutinį autobusą Ryga – Roterdamas.

Tokie pasirinktiniai patikrinimai čia atliekami siekiant nustatyti nelegalios migracijos, dokumentų klastojimo atvejus ir kitus nusikaltimus bei pažeidimus.

Vienas iš keleivių kontrolei pateikė lietuvišką asmens tapatybės kortelę. Kalvarijos užkardos pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas – visiška klastotė. Paaiškėjo, kad originali tapatybės kortelė prieš kelerius metus buvo išduota 45-erių metų klaipėdiečiui.

Lietuviškai nekalbantį klastotę pateikusį keleivį VSAT pareigūnai išlaipino iš autobuso. Nuvežtas į Kalvarijos užkardą vyras prisistatė esą 44-erių Gruzijos pilietis. Jis pasieniečiams sakė gyvenęs Latvijoje ir suklastotą lietuvišką kortelę už pusantro šimto latų įsigijęs Rygoje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius